Jump to content

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С АНГЕЛИТЕ - ПОДАРЪЦИ


Recommended Posts

ПОДАРЪЦИ

Когато един твой приятел от невидимия свят ти дойде на гости, той вижда всичко хубаво в тебе. Не само това, но когато тия приятели идват при вас, те водят със себе си по десет камили, натоварени с подаръци. Като влязат в двора ви те започват да разтоварват камилите, свалят от тях куфарите и за­почват да раздават подаръци на вас, на майка ви и на баща ви, на братята и на сестрите ви, и след като поседят 5 ÷ 6 дни у вас на гости, всичките ви работи се уреждат. Вие трябва само да чакате и да не се безпокоите. Ако нямате с какво да ги угостите, те ще извадят от куфарите си всичко, което е необходимо. (ИЗГРЕВИТЕ НА СЛЪНЦЕТО - извънредна - 22.03.1928 г. - 11)

Ангелите внасят интелигентност в чувствата. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 67)

Ангелската любов се отличава по своята чистота. Тя е без никакви страсти. Който се храни с тази любов, не боледува. (ЖИВИЯ ГОСПОД – 89)

За да ви обичат хората, вие трябва да бъдете плодове. За да ви обичат Ангелите, трябва да бъдете светлина. (ДРЕХА НА ЖИВОТА – 124)

Първоначално, крушата се е учила от Ангелите, затова плодовете й били сладки. Всички сладки плодове на дърветата са учени от Ангелите. Никога ти не можеш да бъдеш сладък, ако не мислиш за Ангелите. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – І том – 173)

Като дойдем до окото на светията и на Ангела, те дори виждат дефектите в духовното тяло на човека. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 127)

За да имаме вяра, трябва да живеят Ангелите в нас, които се отличават със смелост и в тях не съществува думата „не мога”. Хората трябва да се съберат с Ангелите и те ще им покажат къде е пътят. Човек, за да придобие вяра трябва да се свърже с Ангелите и те ще му придадат сила, да разбира истинската вяра. (A3 ВИ ИЗБРАХ - изд. 1995 г. София - 139)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...