Jump to content

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С АНГЕЛИТЕ - ПОСЕЩЕНИЯ


Recommended Posts

ПОСЕЩЕНИЯ

Вие, най-първо, като цветята ще цъфнете, после ще дадете аромат. Ангелите минават около вас и ще се спрат. (НАЙ-ЛЕСНОТО - 222)

Ще кажете: Де са Ангелите? - Някои от вас съставляват малкото пръстче на Ангелите и когато някой Ангел реши да употреби твоята воля, ти ставаш мек, нежен, и тогава те хваща страх, че си на пръстта на Ангела, а утре, щом те остави свободен, казваш си: Слава Богу, свободен съм. Но след това може да те тури на другия си пръст. Ап. Павел казва, че сме удове на едно тяло, което е Христос. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1921 г. - 14)

Как познавате, че вашият Ангел ви е посетил? - По радостта, която изпитваме. Щом започнете да плачете и да страдате, Ангелът ви е напуснал. Ако ви посети пак, отново ставате радостни и весели, въодушевявате се от необикновени идеи; когато Ангелът ви се отдалечи от вас, вие изгубвате радостта си, влизате в областта на обикновените идеи и казвате, че всичко с вас е свършено. Ангелите посещават хората по невидим път, като им предават своята разумност и светлина, както огънят предава топлината си на добрите проводници. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 180)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...