Jump to content

ДВЕТЕ ТВОРЧЕСКИ ЙЕРАРХИИ, ОБЕДИНЕНИ В БОЖЕСТВЕНИЯ ДУХ


Recommended Posts

ДВЕТЕ ТВОРЧЕСКИ ЙЕРАРХИИ, ОБЕДИНЕНИ В БОЖЕСТВЕНИЯ ДУХ

Тези същества са от десет степени или чинове. Те всички са от човешката раса и в безкрайността на времената са завършили своята човешка еволюция и сега са съработници на Бога и направляват целия Космос. Ще посоча имената, с които са известни в християнския езотеризъм и техните основни функции в Космоса.

1. Най-висшият чин от тези същества се наричат Серафими — Братя на Любовта. Те са толкова възвишени, че обединяват слънчевите системи в по-големи системи и ги направляват и ръководят в пространството.

2.. Вторият чин се наричат Херувими — Братяi на Хармонията и Мъдростта. Те хармонират и регулират движенията в една слънчева система.

3. Третият чин се наричат Престоли — Братя на Волята. Те дават импулса за движение на планетите, турят планетите в движение.

Тези три чина образуват първия клас на тези възвишени същества, които работят във великия Космос и са изразители на трите Велики Божествени Принципа — Любовта, Мъдростта и Истината.

4. Четвъртият чин се наричат Господства — Братя на Радостта и интелигентността. Те образуват колективната интелигентност в Природата.

5. Петият чин се наричат Сили — Братя на движението и растенето. Те дават силите, които действат в една планета.

6. Шестият чин се наричат Власти — Братя на външните форми и изкуствата. Те дават формите на дадена планета.

Тези три чина образуват втория клас на възвишените същества, които се занимават с организиране на планетите в слънчеви системи. Властите дават формата на планетата и образуват всички форми. Силите дават всички сили и енергии на планетите. А Господстваща дават онази първична интелигентност, която се проявява в цялата планета, както и във всички форми, които съществуват на нея.

7. Седмият чин се наричат Началства — Братя на Времето, състоянието и такта, затова се наричат още Духове на времето и на епохите. Те ръководят големите епохи в развитието на живота на една планета, респективно епохите в развитието на човечеството.

8. Осмият чин се наричат Архангели — Братя на Топлината и Огъня. Те ръководят отделните раси и народи в човечеството и са духове-ръководители на народите, духове, които управляват отделните народи.

9. Деветият чин се наричат Ангели — носители на Живота и растителността. Те са, които приготовляват живота. Ангелите са духове-ръководители на всеки отделен човек

Тези три чина образуват третия клас от ангелската йерархия и имат за задача да ръководят конкретно човешката еволюция.

10. Десетият, последният чин се заема от напредналите души на нашето настоящо човечество. Началствата, Архангелите и Ангелите имат по-конкретна връзка с човечеството и неговото развитие, защото те са завършили своето човешко развитие в трите предшестващи космични периода, през които човек е слизал от Божествения свят към Земята. Така Началствата са завършили своята човешка еволюция през Сатурновия период. Архангелите са завършили своята човешка еволюция през Слънчевия период, а Ангелите са завършили своята човешка еволюция през Лунния период.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...