Jump to content

КОГА СМЕ СВОБОДНИ - СВОБОДАТА И ВОЛЯТА


mkitanov

Recommended Posts

СВОБОДАТА И ВОЛЯТА

Имаме следните три начала: свободна воля, провидение и неизбежност или съдба. Свободната воля е бъдещето на човека, провидението е настоящето, а неизбежността е миналото на хората... Провидението е основната точка, от която произлиза неизбежността. Когато човек е в несъгласие с провидението, той няма свободна воля, а ако е в съгласие с Бога и с Неговите наредби, той има свободна воля. Тогава много лесно ще разрешите въпроса, защо ви преследва съдбата - защото сте в несъгласие с провидението. Защо не ви преследва съдбата? Защото сте в съгласие с провидението. (СИЛА И ЖИВОТ, II том, изд. Бяло Братство София, 2006 г. - 121)

В човека е вложена възможността да греши. Защо греши? Защото има свободна воля... Ангелът обаче е лишен от Тяло на желанията, поради което той няма възможност да греши. (СИЛА И ЖИВОТ, II том, изд. Бяла Братство София, 2006 г. - 159)

Щом имате свободна воля, у вас се явяват най-благородните зачатъци, които от милиони години стоят в дремещо състояние. (СИЛА И ЖИВОТ, II том, изд. Бяла Братство София, 2006 г. - 122)

Само, който живее в този съществен, неизменен свят, дето Бог живее, който служи на Бога и разбира Неговите закони и повеления, само той е свободен, само той може да има свободна воля. (СИЛА И ЖИВОТ, II том, изд. Бяла Братство, София, 2006 г. - 186)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...