Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - БЕЗ БОРБА


Recommended Posts

БЕЗ БОРБА

В каквото общество да влезете, навсякъде ще видите борба за първенство, за получаване на блага и привилегии. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 187).

Като се срещнат двама тщеславни, готови са да се сбият. Единият иска да покаже, че е герой, но и другият не отстъпва. (ТРИТЕ ЖИВОТА – 84).

Всеки казва: Трябва да приложиш волята си. Така е, но волята ражда бой, борба. (НОВО РАЗБИРАНЕ - 306).

Ако някой те удари и ти причини болка, тя не е твоя, отвън е дошла. Този човек имал лошо чувство към тебе, затова те ударил. Трябва да знаеш как да се освободиш от лошото чувство, което този човек е отправил към тебе. Ако знаеш, как да се освободиш от него, болката лесно ще мине; ако не знаеш, болката ти ще остане дълго време в тебе. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 207).

Какво ще правиш, ако имаш работа със силен човек? - Ще отстъпиш. Ще признаеш, че си слаб и ще пожелаеш да станеш съработник с него. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 145).

Казваш за някого, че е много жесток. Ти не познаваш този човек. Сблъскваш се с него, сбиваш се, но той забравя това, иска да ти помогне. Ти веднага изменяш мнението си за него. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 144).

Досега имаше войници, които се биеха на бойното поле. Днес са нужни войници да поддържат доброто в света, но без пушки и саби. (КОЙТО ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ- 143).

Неприятелят може да те мачка, да те събори десет пъти на земята,но ти не трябва да отстъпваш. Ще се бориш, ще падаш, ще ставаш, докато най-после застанеш лице с лице срещу него. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 33).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...