Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА - БЕЗ БОРБА

Recommended Posts

БЕЗ БОРБА

В каквото общество да влезете, навсякъде ще видите борба за първенство, за получаване на блага и привилегии. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 187).

Като се срещнат двама тщеславни, готови са да се сбият. Единият иска да покаже, че е герой, но и другият не отстъпва. (ТРИТЕ ЖИВОТА – 84).

Всеки казва: Трябва да приложиш волята си. Така е, но волята ражда бой, борба. (НОВО РАЗБИРАНЕ - 306).

Ако някой те удари и ти причини болка, тя не е твоя, отвън е дошла. Този човек имал лошо чувство към тебе, затова те ударил. Трябва да знаеш как да се освободиш от лошото чувство, което този човек е отправил към тебе. Ако знаеш, как да се освободиш от него, болката лесно ще мине; ако не знаеш, болката ти ще остане дълго време в тебе. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 207).

Какво ще правиш, ако имаш работа със силен човек? - Ще отстъпиш. Ще признаеш, че си слаб и ще пожелаеш да станеш съработник с него. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 145).

Казваш за някого, че е много жесток. Ти не познаваш този човек. Сблъскваш се с него, сбиваш се, но той забравя това, иска да ти помогне. Ти веднага изменяш мнението си за него. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 144).

Досега имаше войници, които се биеха на бойното поле. Днес са нужни войници да поддържат доброто в света, но без пушки и саби. (КОЙТО ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ- 143).

Неприятелят може да те мачка, да те събори десет пъти на земята,но ти не трябва да отстъпваш. Ще се бориш, ще падаш, ще ставаш, докато най-после застанеш лице с лице срещу него. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 33).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×