Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА - С ВНИМАНИНЕ

Recommended Posts

С ВНИМАНИЕ

Да бъдете толкова внимателни, че да не предизвикате недоволството на никого. (АКО ГОВОРЯ - ІІ т. - 125).

Човек трябва да бъде внимателен и към себе си, и към своите близки, да не пресича мислите, чувствата и постъпките на кого да е. (УЧЕНИЕ И РАБОТА- 243).

Съвременните хора искат от Бога или от някой човек особено внимание. За да се ползват от особеното внимание на когото и да е, те трябва да са направили някаква жертва за него. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 108).

Ако искаш да имаш доброто мнение на един човек, трябва да бъдеш внимателен с думи и обхода към него. Ще бъдеш внимателен, не по форма, привидно, а вътрешно, по дух. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 198).

Когато човек изпълнява известна служба, трябва да бъде внимателен, да не дава лош пример на окръжаващите.

Ако е началник, той трябва да знае кога и как да прави забележки на своите подведомствени. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 262).

Някога хората стоят близо един до друг и не си обръщат никакво внимание. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 92).

Че някой не мисли добре за тебе, не се смущавай. Не се мъчи да спечелиш вниманието му. Ако го разположиш изкуствено към себе си, ти сам ще си причиниш зло. Че той не е разположен към тебе, това е странична работа. Радвай се, че той е зает с нещо. (ТРИТЕ ПОСОКИ – 294).

Приятно е да ви обръщат внимание. Вървите по улицата, падне ви кърпичката и изведнъж гледате, че някой се затича, взема я от земята и ви я подава. Приятно ви става, че някой обърнал внимание на вашата личност. Ако никой не ви обръща внимание, неприятно ви става. Щом е така, обръщайте внимание и вие на хората, за да обръщат внимание и на вас. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 159).

Като срещна едно същество, мога да бъда внимателен към него, както Бог е внимателен, защото съвършенството е само в добродетелите, в злото няма съвършенство. (БЕСЕДИ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. - 73)

Каже ли ви някой, че ви обича, бъдете внимателни към него, без да го използвате. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ – 207).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×