Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА - БЕЗ ПОДОЗРЕНИЕ

Recommended Posts

БЕЗ ПОДОЗРЕНИЕ

Мнозина не успяват в живота си, поради подозрението и съмнението, на които са дали ход. Те се съмняват един в друг, съмняват се и в Бога. После се чудят отде идат противоречията. (ЗАКОНЪТ И ЛЮБОВТА - 46).

Подозрението е отсъствие на безкористна любов, от него се раждат всички болести. (СИЛА И ЖИВОТ - III серии – 195).

Нетърпението ражда подозрението към всичко и към всички. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІІ серия -194).

Съзнателно или несъзнателно, навсякъде виждам една атмосфера на подозрение и след всичко това хората искат да минат за културни. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІІ серия -194).

Подозрението е проникнало в ума, сърцето и душата ви и трябва да се освободите от него. (СИЛА И ЖИВОТ– ІІІ серия - 194).

Неразбирането пък се дължи на външното разглеждане на нещата. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 254).

Иска ли човек да намери истината, нека чете и изучава себе си. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 254).

Хора, които имат вълчи характер, и лошо да им направиш, и добро да им направиш, все подозират. Забележи ли човек в себе си такива прояви, той трябва усилено да работи върху тях. Това са занимания, задачи, които човешкият дух трябва да разреши. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 26).

Докато у нас подозрителността взема връх над всичко, никой не може да оправи света. СИЛА И ЖИВОТ - ІІІ серия 196).

Вие сами си създавате своите нещастия. Какъвто сте, такива ще бъдат и хората около вас. Ако си подозрителен човек, около теб ще дойдат все хора подозрителни, понеже ти със своето подозрение ще събудиш подозрението. Може със своя характер да предавате на околните подозрението. Зависи от това, какво има вътре във вас, в подсъзнанието. Отвън може да минавате за добри, но със своето подсъзнание може да събудите нисши чувства в другите. (АКО ГОВОРЯ - II том – 395).

Махнете подозрението и го заместете с творческата любов. (СИЛА И ЖИВОТ– ІІІ серия -197).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×