Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА - СЪС СВОБОДА

Recommended Posts

СЪС СВОБОДА

Настоящето се нуждае от свобода. Дайте свобода един на друг! Ако сте в едно събрание или в едно общество, не се ограничавайте един друг. Както се нуждаете от разстояние един метър един от друг, така човек се нуждае и от външна свобода. (ТРИТЕ ПОСОКИ – 293).

Това, което мнозина считат за свобода, не е никаква свобода. Истинската свобода разбира разумни отношения между живите същества, които не нарушават интересите помежду си.(ФОРМИ В ПРИРОДАТА - 60).

Нещастието на хората е в това, че всеки иска другите да живеят като него. Да не си противодействат едни на други, но да оставят всяко същество да бъде свободно в своето проявление, защото Бог ги е оставил свободни. (АКО ГОВОРЯ - ІІ т. - 399).

Срещнете ли някой човек, не го осъждайте, че не върви по пътя, по който вие вървите, но вътре в душата си дайте му право, да живее както той разбира. Да дадеш право на човека свободно да се проявява, това значи да дадеш възможност на Бога в него да се прояви. Щом ограничиш един, втори, трети човек, най-после и тебе ще ограничат. Страданията и нещастията в живота идат Аот ограниченията. Не ограничавайте нито себе си, нито другите. Дайте свобода и на външната, и на вътрешната любов. (ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ - 67).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×