Jump to content

ОБЛЕКЛОТО И ЦВЕТОВЕТЕ


Recommended Posts

ОБЛЕКЛОТО И ЦВЕТОВЕТЕ

Изкуство е да знаеш как да се обличаш ... Да се облича хубаво, за да поощрява хората към добро, а не да им се харесва ... Каквото е облеклото, такъв е човекът. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА –ІІ том - 166).

Като наблюдавам дрехите и цветове те на дрехите, с които съвременните хора се обличат, намирам, че те не допринасят нищо хубаво. (ПРАВЕДНИЯТ -106).

Тези, които обръщат внимание на цвета на облеклото, пак спазват (законите на действието на цветовете), само че те действат повече подсъзнателно. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 78).

„Ама черните дрехи били модерни.” - Това е човешка мода, но не и мода на Природата. В човешката мода всякога има нещо неестествено. Ако черният цвят трябваше да се предпочита, тогава в Природата трябваше да има само нощ. А сега има нощ и ден. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 258).

През деня, когато Слънцето грее, всички същества трябва да бъдат облечени с бели, светли дрехи. Вижте пеперудите, птиците, колко са разноцветни ... Някои хора се обличат със светли, а други - с тъмни дрехи. Белият цвят означава щедрост. Добре е скъперниците да се обличат с бели дрехи, да станат щедри. Анемичният трябва да се облича с червени дрехи. Той трябва да вземе червения цвят от цветята, а не червената боя, с която бояджиите си служат. (ДВИГАТВЛИ В ЖИВОТА - 258).

Когато човек се облича с бели дрехи, цветът на еднообразието, това показва, че той иска да излезе от еднообразието, да го изнесе навън и да придобие разнообразието. Той ще разложи белия цвят в себе си и ще получи седемте различни цвята. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 264).

Всеки, който се облича с дрехи, които имат син цвят, това показва, че той се е обезверил, иска да придобие цвета на вярата. Новото в човека се познава по цвета на дрехите, с които е облечен. (ЛЬЧИ НА ЖИВОТА - 264).

Някой път казвате: „Учителят казва да се обличаме с бели дрехи.” Бялото е отвътре. (АКО ГОВОРЯ·- ІІ том - 69).

На някои хора например не е позволено да носят черни дрехи. На други не е позволено да носят червени дрехи. Всеки трябва да знае какви дрехи може да носи ... При сегашното развитие на човечеството, най-добре е хората да се обличат с дрехи, които имат меки, приятни цветове, за да се смекчават чувствата им. Цветовете на дрехите трябва да бъдат такива, че да задоволяват и самия човек. Мнозина носят връзки или дрехи с ярки, неподходящи за тях цветове, които се отразяват вредно върху тяхната нервна система. Носят ли дрехи с такива цветове, от тези хора не могат да излязат нито художници, нито музиканти, нито учени. Религиозните хора се обличат с черни дрехи, но работите им не вървят добре. (ПРАВЕДНИЯТ - 106).

Някои казват: „Какъв цвят трябва да носи човек?” Ако си болен, носи червен цвят. Ако си малодушен, носи портокален цвят. Ако си сиромах, носи зелен цвят. Ако си глупав, носи жълт цвят. Ако си безверник, носи син цвят. Ако си слаб, сила нямаш, носи виолетов цвят. Не че като носиш цвета, ще станеш силен, но все таки цветът ще ти придаде малко сила. (СМЯНА НА СЪСНОЯНИЯТА - 143).

Сега, ако някой от вас носи червен цвят и ви питат защо носиш червен цвят, кажи: „Защото съм болен.” (СМЯНА НА СЪСНОЯНИЯТА - 143).

Щом някой е ленив, да тури дреха с червен цвят. Червеният цвят прави човека активен. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 260).

Дрехи от син цвят тонират. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 260).

Черен цвят да носи онзи, който е нервен, а за онзи, който е здрав, бялото е хубаво. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І ТОМ - 260).

Шапки, чадъри и пр. да не бъдат черни. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 260).

Който носи черен цвят, става користолюбив. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 260).

Когато умре някой човек, близките му казват: „Ние ще се почерним вече, няма да носим бели дрехи.” Не, вие можете да носите и бели дрехи, и черни, и червени, и сини - каквито дрехи искате. Грехът не стои в цветните дрехи, но трябва да имате предвид следното: когато отивате при умрял човек, няма да се облечете в бели дрехи, както когато улицата е кална, няма да обуете бели обуща. Значи, всяко нещо изисква своето време, своя сезон. (ДУХЪТ И ПЛЪТТА - 84).

Ако искаш да мислиш добре, носи дрехи с жълт цвят и ще се развиваш умствено. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 260).

Защо трябва да се критикувате кой как бил облечен? Щом Бог е пратил човека на Земята, Той му е дал свобода да се облича както иска. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 258).

В бъдеще ще си направите седем костюма: един за Месечината - за понеделник (зелен), един за Марс - за вторник (червен), един за Меркурий - за сряда (жълт), после за Юпитер - за четвъртък (син), за Венера - за петък (розов), за Сатурн - за събота (виолетов) и за Слънцето - за неделя (портокалов). (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - ІІ том - 221).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...