Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА - С УСМИВКА

Recommended Posts

С УСМИВКА

Срещате някого и му се усмихвате. Защо? И вие не знаете, защо се усмихвате. Срещате друг, поглеждате го сериозно. Защо? И това не знаете. Понякога се усмихвате, за да предразположите човек, да покажете, че му обръщате внимание. Както и да постъпвате с хората, дали се усмихвате, или сте сериозни с тях, в дадения случай те имат различно мнение за вас. Що е усмивката? Усмивката е условие за запознаване с човека. Усмихваш се - отваряш вратата на къщата си. Ставаш сериозен - затваряш вратата на къщата си. Кога човек отваря врата си? - Зим­но време. По-добре е човек да отваря вратата си, отколкото да я затваря. По-добре е да се усмихва, отколкото да е сериозен. Защо някоя жена се усмихнала? - Зимно време е, вън е студено, и тя е отворила вратата си... За кого отваря вратата? - За измръзналия. Като влезе вътре, той ще се стопли... Ама тази жена няма право да се усмихва на друг мъж, освен на своя. Това е старият морал... Този морал е причина за нещастията между хората. Престъплението не седи в усмивката, но в лошите, в кривите мисли и чувства на човека. (ЦАРСКИЯТ ПЪТ НА ДУШАТА - 280).

Колко ви струва, като минавате покрай някого, да се усмихнете? Какво ви коства, като минете покрай приятеля си, да го поздравите и да му кажете една хубава дума? Не да се усмихваш принудено, но от сърце. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II там - 178).

Виждал съм деца, млади момичета, имат много хубава усмивка, като те погледне, усмихва се и то хич не мисли за усмивката... Ти трябва да възприемеш усмивката. Ти си тъжен, скръбен, и като видиш тази усмивка, измени се тъжното ти състояние. Такава усмивка аз я наричам Божествена усмивка. Има една усмивка, която е човешка. Трябва да дадем ход на Божественото в нас. (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - I том - 48).

Искаш някой да ти се усмихне. Пръв ти се усмихни. Искаш добро ръкуване. Пръв ти дай пример за добро ръкуване... Усмивката е цветът на човешката душа. Тая усмивка ражда най-хубавия плод. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – IІ том - 179).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×