Jump to content

Recommended Posts

ДОБРОТО
Доброто е в разбирането на нещата.
(АКО ГОВОРЯ - І том - 304).
Доброто е съединителната връзка, която служи между всички хора на Земята.
(МИРОВАТА ЛЮБОВ - 23).
То обединява, а не разединява. То привлича нещата, а не ги отблъсква. Когато казваме, че двама добри хора се отблъскват, това става не по силата на доброто, но по закона на привличане на разнородни полюси, а отблъскване на еднородни.
(3АКОНИ НА ДОБРОТО - 40).
То не е нищо друго, освен Любов, изразена на физическия свят.
(ЖИВА РЕЧ - 107)
.
Любовта прямо в материалния свят не може да действа; тя ще действа там чрез доброто. Та на Земята, във физическия свят, можете да действате само чрез доброто. Чрез Любовта не можете да действате. Вземете и прегърнете когото и да е, целунете го, и вие ще си намерите беля на главата. Вие казвате: „Аз го прегърнах.” С целувки не става. Като го прегърнеш, ще му дадеш един кат най-хубави дрехи или наниз, или някой часовник или някоя хубава книга.
(ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - І част - 37 - издание - 1995 г.).
Доброто е магия, с което човек превръща отрицателните сили в положителни. (СВИЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 10).
То е скрита сила в човека, която трябва да се прояви. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 48).
То не е нещо пасивно, както изглежда отвън. То е мощна сила, която работи в живота и го преустройва.
(ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 250).
То е жива сила, която работи за цялото Битие.
(ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 21).
Мнозина гледат на доброто като на механически процес. Не, доброто е съзнателен, разумен процес.
(БОЖИЯТ ГЛАС - 183).
Доброто е в Бога. Следователно, само онзи може да прави добро, който е свързан с Бога.
(БОЖИЯТ ГЛАС - 183).
То е Божествена сила, която подтиква ума към дейност. Няма сила, подобна на доброто, която да помага за развиване и усилване на човешката интелигентност. Ако изгуби доброто, като единица мярка в живота си, човек постепенно започва да се изражда, докато и животът му се обезсмисли.
(ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 85).
То е основа на живота. Без доброто човек не може да бъде интелигентен, не може да бъде и морален. Доброто е мярка на нещата. Доброто прави човека свободен в отношенията си с хората, а същевременно му дава разположение за работа.
(БОЖИЯТ ГЛАС - 282).
Доброто е нещо реално, което всеки може да опита ... То е капитал, с който човек всякога може да разполага. Чрез доброто той се свързва със същества от разумния свят. Достатъчно е да помисли за тях, за да му се притекат на помощ. Не става ли същото и с детето? Достатъчно е да извика „мамо”, за да се притече веднага майка му на помощ. Доброто е духовна, а не материална сила. То е подобно на антената в радиото. Каквото е антената за радиото, такова нещо е доброто в слънчевия възел на човека. Щом възприемеш доброто, не трябва вече да се страхуваш. Ти разчиташ на него, като на сила, която може да ти помогне. (НАЧАЛО НА МЪДРОСТТА - 210).
В доброто се крие благото на живота.
(НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 244).
То държи тялото в свежо състояние. Ако не е доброто, човек ще се разложи на части. Доброто носи здраве и свежест за сърцето.
(СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 207).
Дръще доброто като едно мощна сила в света, която подмладява човешката мисъл, човешките чувства и човешките постъпки. Доброто е, което държи човешкото тяло в туй състояние. Ако доброто не е в света, той ще се разложи на своите части ... Благодарение на доброто, което ви държи, вие под този негов напор растете и се развивате. (СКРЪБ И РАДОСТ - изд. 1999 г. София - 150).
Доброто е туй, което аз мога да направя, и никой друг да не може да го направи ... Доброто е това, което вие може да направите и никой друг да не може да го направи ... И по това се различават всички разумни души. Туй добро, което те могат да направят, никой друг не може да го направи
. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 214).
То не седи в една постъпка. То е един завършен резултат на един отличен живот. Най-добрият плод на живота, това е доброто ... Щом станете сутрин, кажете в себе си: „Искам да бъда добър.”
(АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 64).
Давайте ухо на доброто. Отправяйте погледа си към доброто. Така ще привикнете да възприемате музиката на разцъфтяването.
(НОВИЯ СВЕТИЛНИК - 196).
Всяко нещо, което може в дадения случай да измени нашето състояние от едно положение в друго, то е добро за нас ... Бил съм в мрачно настроение, като погледна картината, тя ме вдъхновява.
(АКО ГОВОРЯ - І том - 306).
Доброто зависи от нас. Ние носим възможностите, а Бог ни дава условия да го проявим.
(НОВО НАЧАЛО - 279).
То е смисълът на живота. Когато престанеш да правиш добро, ти си мъртъв човек.
(СИЛА И ЖИВОТ - ІІІ серия – издание 1929 г. Русе - 272).
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...