Jump to content

КОГА ДА ПРОЯВИМ ДОБРОТО


Recommended Posts

КОГА ДА ПРОЯВИМ ДОБРОТО

Който може да прави добро, той е човек на новата култура; който не може да прави добро, той е човек на старата култура ... Като знаете това, не казвайте, че условията ви препятстват в правене на добро. (ЗАКОНИ НА ДОБРО - 22).

„Може ли при всички условия да се прави добро?” Ако в смъртта се заражда живота, защо при лошите условия да не се прави добро? Когато материята започва да се разкапва, тогава именно зародишът на живота пуща своите динамически сили в действие, поляризира ги и започва да ги организира. (ЗАКОНИ НА ДОБРО - 23).

Правете добро при всички условия и никога не се отказвайте от него. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 24).

Когато ви се предостави възможност да направите едно добро дело, направете го, не мислете за последствията. Такова дело Господ предварително го е благословил, то ще даде резултат ... Доброто, което вие сте го направили, никой не може да го разруши. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ т. - 139).

Доброто е свързано със закона на Любовта. Когато милосърдието и Любовта действат в човека, той е готов вече да прояви доброто, да прави добри дела. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 47).

При добрата постъпка всички добродетели вземат участие. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 80).

Няма човек в света, който може да прави добро без добра мисъл и добро желание в себе си. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 47).

Не е достатъчно само да се направи едно добро, но то трябва да бъде направено навреме и на място. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 216).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...