Jump to content

БОЖЕСТВЕНАТА СВЕТЛИНА


Recommended Posts

БОЖЕСТВЕНАТА СВЕТЛИНА

Веселието на Бога е проявената светлина. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 193).

Бог е светлина и дето е светлината, там Бог действа. Който разбира светлината, в нея той ще познае тихия глас на Бога, който говори ободрително на подвизаващата се душа в живота. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 326).

Умът ни става ценен, когато влезе в Божествената светлина. Да бъдем проводници на Божията светлина. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 175).

Божествената светлина трябва да проникне и в най-затънтените кътчета на нашата мисъл. (ПОУЧАВАШЕ ГИ- 98).

Щом съзнанието им се разшири, Божествената светлина ще проникне в техния живот. Щом животът им се осветли и осмисли, те ще придобият вътрешен мир. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ - 12).

Много учени и религиозни хора казват, че имали светлина в ума си, топлина в сърцето си, мир в душата си, но тази светлина и топлина, този мир, за които те говорят, са обикновени състояния у тях. Те днес имат светлина в ума си, утре я изгубват; днес имат топлина в сърцето си, утре я изгубват; днес имат мир в душата си, утре го изгубват. Когато Божествената светлина и топлина дойдат в ума и сърцето на човека, те не го напущат, докато той сам не затвори кепенците (капаците) на своите прозорци. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ - 12).

Светът на светлината изисква свобода... Не можеш да мислиш свободно, ако не влезеш в Божествения свят. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 10).

Постоянно се радвай, когато светлината на Божествения свят те озарява и пътя ти показва. (ЦЕННОТО В ЖИВОТА - 326).

Божественото излъчва светлина и радост. Влезе ли в човека, тази светли на се изявява като интелигентност. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 15).

Светлината е крайната цел на Битието. Да се слее човек със светлината, която излиза от Бога, това е смисълът на живота. Много пъти човек ще слиза на Земята, докато придобие светлината, която ще го заведе при Бога. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 15).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...