Jump to content

Слънчевите системи


Recommended Posts

СЛЪНЧЕВИТЕ СИСТЕМИ

Питам: Отде дойдохте? Как слязохте на Земята? Тук не сте били, отнякъде сте дошли. Окултистите предполагат, че цялата човешка раса е излязла от Слънцето, минала през Сатурн, през Луната и дошла на Земята. След време ще мине през друга планета. Човечеството ще мине през седем вериги, през седем вълни, за да отиде пак на Слънцето, отдето е излязло. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 246).

Цялата Вселена, със своите слънца и планети, е една велика школа, през която трябва да минете. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 172).

Всички небесни тела съставляват Велик Божествен свят. Всички заедно представляват разумни светове. (ПРАВЕДНИЯТ - 30).

Всяка слънчева система представлява известна степен на интелигентност. (ПРАВЕДНИЯТ - 30).

Всички слънчеви системи, както и нашата, представляват от своя страна групи от системи. (ПРАВЕДНИЯТ - 30).

Три вида слънчеви системи има, според мене. Една от слънчевите системи изразява материалния свят - най-грубите желания, които съществуват във всички същества. Другите слънчеви системи са направени от по-фина духовна материя и спадат към духовния, ангелския свят... Третите слънчеви системи, това са Божествените светове, които са създадени от най-висша, най-фина Божествена материя. Човек ще мине през всички тия слънчеви системи. Следователно, ние сме в предверието на този велик космически свят. Нашата Земя е на границите на Космоса. Цялата наша слънчева система се намира на това място. Тъй щото, един ден, когато вашето съзнание се повдигне и вие минете от една слънчева система в друга, с по-висша култура от сегашната, ще имате съвсем други понятия за нещата. (ІІІ МЛАДЕЖКИ СЪБОР - 1925 г. - 11).

Слънчевата система излиза от гъстата материя и влиза вече в една по-рядка среда. Ще се създадат условия да се прояви висшето съзнание в човечеството. Всички стари форми ще се разрушат. Хората няма да забележат как ще израстанат, как ще станат нови хора, с нови разбирания. Духовната вълна, която сега идва, ще повдигне не само вас на по-висока степен, но и всички минерали, растения, животни. Онези, които не подемат, ще останат за бъдещето, при друга вълна. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ т. - 154).

Излезте една нощ вън и обърнете очите си към онова далечно пространство, към онези светли звезди! То е великото бъдеще, което ви очаква. Там са всички онези велики библиотеки, там е скрито великото знание. Това са култури, култури, култури; това са същества, йерархии. Всичко туй ще го пребродите, и като живеете по 100 милиона години във всяка една слънчева система, а те са сто милиона слънчеви системи в нашата Вселена,... един ден като се срещнем, вие ще ми разправите за всички онези ваши екскурзии. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 207).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...