Jump to content

ЛЕКУВАНЕ СЪС СЛЪНЦЕ


Recommended Posts

ЛЕКУВАНЕ СЪС СЛЪНЦЕ

Всички болести на Земята се образуват от Слънцето. Т. е., ако ние сме коравосърдечни, неотзивчиви и своенравни, Слънцето ни поздравлява със своите шрапнели; ако сме умни, то ни поздравлява със своите светли поеми, които внасят радост и веселие; и най-сетне, ако сме духовни и обичаме Природата, то ни изпраща своите живи плодове и внася в нас зачатък на новия живот - туй, което в религията наричат възкресение. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 14).

Слънцето има отношение към здравето на човека. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 125).

Слънцето и Земята са най-добрите лекари и учители на човека. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА -14).

Когато си болен, излез на слънчевата светлина. Тя ще те милва, ще внесе нещо в душата, както и в организма ти. (ПЕТИМАТА БРАТЯ - 42).

Много от съвременните хора са болни. Защо? Защото не знаят, как да се ползват от слънчевите лъчи. Слънцето съдържа всички медикаменти в себе си. Няма болест, която да не се подчинява на действието на слънчевите лъчи. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 246).

Идват при мене бедни хора, болни и като виждам, че нямат пари да се лекуват с лекари, аз ги съветвам да излизат рано сутрин, преди да изгрее Слънцето, да го погледат една-две минути, да си попекат гърба на Слънцето около един час и да си гледат работата. От слънчевите лъчи ще се подобри здравето им. И главата им, и гръбнакът им ще минат. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 127).

Няма защо да стоите пред Слънцето с часове ... Видите ли, че Слънцето изгрее, дайте му гърба и кажете: „Искам да ми направиш една разтривка.” Наистина, няма по-добри масажи от тия, които Слънцето прави на гръбначния стълб на човека. По-добър масажист от слънчевите лъчи, които действат от сутрин до обяд, няма в света ... Когато се грееш на Слънце и използваш слънчевата светлина, ти трябва да мислиш за светлината и в това време умът ти трябва да бъде в главата ... Когато се лекуваш на слънчевата светлина, ще мислиш само за светлината, за нищо друго. Достатъчно е да концентрираш ума си половин час към Слънцето и слънчевата светлина, за да имаш резултат. (ПЪТНА ЗАЗОРЯВАНЕ - 127).

Ако някой е неразположен духом, да се припече на Слънце; ако е изгубил своята енергия, да се изложи на него; ако е разочарован в своя идеал, ако не му стига умът как да работи, нека излезе на Слънце да го понагрее. (МИРОВАТА ЛЮБОВ И КОЗМИЧНАТА ОБИЧ - 9).

Човек трябва да знае през кои часове на деня да се излага на Слънце, за да възприема само неговите благотворни лъчи. Има лъчи, които уморяват, убиват човека. Той трябва да избягва влиянието на такива лъчи. Когато земеделецът работи на нивата по цели дни и е принуден да се излага на всяко време на Слънце, за да се предпазва от вредните лъчи на Слънцето, той трябва да

носи шапка, във формата на многоъгълник, да пречупва вредните слънчеви лъч и. (СВЕТОТО МЯСТО - 50).

Много от болестите се лекуват със Слънчевата енергия. При това, доказано е, че всяка болест има определено време, когато се лекува. Някои болести се лекуват през май, други - през юни, юли, изобщо през цялата година. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - ІІІ том - 106).

В един час, в една минута, в една секунда човек може да придобие здраве. - Как? - Като се постави на влиянието на специални токове. Такива токове съществуват в Природата. В самото Слънце съществуват особени лъчи, особени токове, които могат да възкресят човека. Човек трябва да има знания, да знае, как и кога да възприеме тези лъчи, за да се ползва от тях. Ако турите умрял човек на действието на тези лъчи, той веднага ще се съживи ... Тези токове се наричат „лъчи на живота”. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 92).

Да ида на Слънцето. Оттам ще донеса свещения огън, с който ще запалвам елементите на Земята, ще донеса и жизнения елексир, за който са работили алхимиците цели векове. Този елексир може да се вземе само от Слънцето ... През годината има особени дни и часове, когато слънчевите лъчи падат под известен ъгъл върху Земята. Тогава се излива елексира. Ако можете да го вземете е да го поставите в едно шишенце, ще добиете вечен живот. (ЖИВИЯТ ХЛЯБ - 171).

Ако искате да се ползвате от слънчевата енергия, излезте вън, приемете я направо от източника й, а не през стъкла, през лещи. (ДОБРИ НАВИЦИ - 70).

Правете различни опити и наблюдения върху себе си, да знаете по какъв начин да възприемате светлината и да се ползвате от нея, както за лекуване, така и за повдигане и растене на ума. Като излизате вън, да се печете на Слънце, не е безразлично под какъв ъгъл ще възприемете слънчевите лъчи. Обръщайте ту дясната, ту лявата страна или гърба си към Слънцето и следете как ви се отразяват слънчевите лъчи. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 203).

Ако в продължение на един месец болният излага гърба си на Слънце и размишлява върху Него, той ще научи от самото Слънце повече, отколкото, ако чете всичко, каквото учените са казали за него. (ДОБРИ НАВИЦИ - 51).

Когато слънчевата енергия се възприеме повече от главата, мозъкът на човека става много активен. Ако тази енергия се поглъща повече от стомаха, тогава стомахът става силно активен. В този случай мозъкът се демагнитизирва, отслабва и се явява главоболие. За тази цел излишната енергия от стомаха трябва по някакъв начин да се препрати отново в мозъка. (ДОБРИ НАВИЦИ - 196).

Ако някой е болен, не може да диша добре, нека се обърне към Слънцето и дълбоко в душата си пожелае да се свърже с Него, да приеме от енергията му. Няма да мине много време и той ще се обнови и засили. (НИ МЪЖ НИ ЖЕНА - 78).

Ако някой се обезсърчи, нека се обърне към Слънцето, да приеме от неговата енергия. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА - 78).

Ако си гневен или мразиш някого, изложи гърба си на Слънце, отправи погледа си към земята и тя ще отнеме отровата, която се е вмъкнала в кръвта ти. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 14).

Ако се грееш на Слънцето с любов, ще възприемеш неговата целебна сила. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 146).

Когато човек се лекува на Слънце, той трябва да държи в ума си светли, чисти мисли. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 88).

Ако се греете всеки ден на Слънце съзнателно, по половин час, но с участието на мисълта, ще придобиете повече, отколкото, ако четете с дни в някоя библиотека, да търсите какво казват лекарите за дадена болест. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 49).

Когато искате да се лекувате, излагайте гърба си на ранните слънчеви лъчи. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 402).

Когато се правят слънчеви бани, добре е да сте облечени в бели или ясно зелени дрехи - тези цветове са хубави. Важно е изпотяването. Ако сте на открито място, завийте се с тънка мушама. Когато се лекувате по този начин, трябва да съсредоточите мисълта си да се излекувате направо от Природата. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЬ ТВАНИЯ - 1919 г. - 105).

Ако децата ти са слаби, ще ги излагаш на Слънце. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 97).

Когато бащата е разумен, той ще изложи на Слънце своя гръб, както и гърбовете на своите деца, да се лекуват. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 88).

Ако сте неразположени, или нямате пари, или сте нещо болен, искате от приятеля си пари да се лекувате, но той не ви дава, тогава аз ще ви дам един чек, който веднага подписвам. Давам този чек на всинца ви даром. Той се състои в следното: излизайте всяка сутрин на Слънце, като излагате гърба си най-напред към юг, после малко на север, малко на изток и постойте така един час, от 7 до 8 часа сутринта. Отправете ума си към Господа и кажете: Господи, просвети моя ум! Дай здраве на всички хора, а заедно с тях и на мен! След това започнете да мислите върху най-хубавите неща, които знаете. Направете този опит за цяла годи на. (СИЛА И ЖИВОТ - 8 серия - 30 беседа - 33).

В някои моменти слънчевата светлина се отразява благотворно върху очите - усилва ги. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 71).

От електрическата светлина очите отслабват ... При електричеството ... се отделя нещо, което се отразява върху очите. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 70).

Слънцето, източник на най-голямата светлина, произвежда чернота. Ако два-три месеца наред се излагате на слънчевите лъчи, кожата ви ще почернее. Това не трябва да ви обезсърчава. Радвайте се, че сте почернели. Почерняването показва, че Слънцето може да ви лекува. Хора, които не почерняват от Слънцето, не могат да се лекуват от Него. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 78).

Почерняването не става от Слънцето. Чернотата се дължи на лошото, което се крие в самия човек. Слънцето изтегля нечистото, лошото, което е скрито в човека ... Когато почернява, човек трябва да се радва, защото Слънцето го лекува. Хора, които не почерняват, не могат да се лекуват от Слънцето. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 26).

Главата не трябва да се излага много на Слънцето, защото мозъкът ще привлече слънчевата енергия изведнъж и не ще успее да я разпрати по останалите части на тялото. Някои препоръчват да се покрива главата със зеленина. Да. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1919 г. - 83).

Слънчевият удар се дължи на известна дисхармония между човека и земята. ... Слънцето не причинява никакви повреди ... Когато се движи, човек трябва да регулира своя ход с движението на Земята. Щом се хармонизира със Земята, той ще се хармонизира и със Слънцето, защото между Слънцето и Земята има известно отношение. При това положение, човек никога няма да пострада от слънчев удар. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 27).

Слънчевият удар зависи от утайките вътре в мозъка. При слънчевия удар етерното тяло излиза навън, а физическото тяло остава без съединение. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1919 г - 83).

Лятно време, когато Слънцето силно пече върху главата ви, гладете косата си с двете си ръце. Чрез ръцете си вие ще отнемете електричеството от мозъка си и ще избегнете всякакъв слънчев удар. (ДВАТА ПЪТЯ - 120).

Ако Слънцето грее силно и се изпотявате, благодарете на хубавите потни бани, които правите. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 26).

Ще кажете: Какво може да направи светлината?. Имаше едно момиченце в Княжево, което ... през 1918 година пострада, като в ръката му беше попаднало едно парче шрапнел. Лекарите му направиха 5 ÷ 6 операции, но не можаха да извадят шрапнела и най-после решиха да отрежат ръката ... Понеже зная какъв е ефекта от слънчевите лъчи върху желязото, казвам: нека излага ръката си няколко месеца на Слънце по 3 ÷ 4 часа на ден. И наистина, един ден, след 3 ÷ 4 месеца последователно излагане, желязното парче от шрапнела се показа навън, падна и детето се освободи ... Слънцето произвежда електричество и магнетизъм и с това постепенно прави най-добрата операция. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1922 г. - 33).

Аз казвам, че единственият най-добър хирург, когото аз познавам да прави най-сполучливо своите операции, това е Природата, това са слънчевите лъчи. Само те режат най-правилно: отрязват гнилото месо, без да закачат здравото. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 480).

Ако имате екзема, ако ви падат косите, ако имате ревматизъм в ставите си или пък някакви подутини в корема си, ако сте богат, направете си някаква веранда, тераса, изложена на Слънцето и оградена със стъкла, хвърлете ризата си до пояса, легнете на един креват с главата на север, а краката на юг, изложете гърдите си на Слънцето, като пазите главата си от Него и стойте така 1/2 ч, после 1/2 ч гърба, 1/2 ч пак гърдите, 1/2 ч гърба си и т. н., докато се изпотите. Ако направите 20 ÷ 30 ÷ 40 такива бани, всичко ще ви мине: и екзема, и ревматизъм ще изчезне ... - Ако са болни ръцете, краката? - Може да излагате на Слънце цялото си тяло. - През кой час на деня? - Сутрин от 8 до 10 ч. Ако тези бани произвеждат ефект върху гръбначния стълб, мозъка, дробовете ви, вие ще почувствате ефекта и върху цялото си тяло. Всичко зависи от мозъка: той е като батерия; щом тази батерия започне да възприема, щом пълненето й със слънчева енергия става правилно, тя после я разпраща към всички удове на тялото, и тази енергия, това електричество започва да лекува. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ -1919 г. - 82).

През кой месец на годината да се правят слънчевите бани? - Добре е да се правят през май, юни, юли и август. Когато се лекувате, добре е да правите това по неколцина заедно, по десет души в група. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1919 г. - 83).

За да се лекува, човек трябва да прекарва слънчевите лъчи през известни призми. Те могат да бъдат физически, а могат да бъдат и умствени. За да може болният да приеме светлината от Слънцето, тя трябва да мине през мозъка на няколко души, като през призма. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 246).

Най-първо охтиката (туберкулозата) се лекува с чист въздух, а също така и със слънчевите лъчи. Колко пъти съм казвал на някои охтичави да излагат гърба и гърдите си на Слънце в продължение най-малко на 1 ÷ 2 ÷ 3 ÷ 4 месеца, за да видят какъв преврат ще произведе Слънцето в тях! В това време, обаче, умът трябва да бъде съсредоточен. Кажи: Господи, помогни ми да изпълня Твоята воля, да ти служа! Кажеш ли така, ще видиш какъв преврат ще стане с тебе. (СИЛА И ЖИВОТ - 8 серия - 9 беседа - 21).

Когато искате да придобиете вътрешен мир, излагайте гърба си на залязващото Слънце, а лицето си отправете към изток. При това положение вие ще изпитате дълбок вътрешен мир и ще разберете, че не трябва да се тревожите за нищо и за никакво. Жителите на Слънцето живеят в голямо изобилие, вследствие на което не се тревожат за нищо. Тяхната задача е да изпращат блага по цялата слънчева система. Те определят бюджета на всички същества, на всички хора, на всички държави и народи, на цялото човечество, на всички планети. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 402).

Когато се казва, че човек може да се лекува чрез светлина, ние имаме предвид разумността, която тя носи в себе си. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 268).

В бъдеще ... хората ще се лекуват само със слънчевите лъчи. Те ще знаят, кои лъчи срещу какви болести и недъзи могат да се използват. Бъдещите майки ще лекуват и възпитават децата си изключително със слънчевите лъчи. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 168).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...