Jump to content

ИЗТОЧНИЦИ НА СВЕТЛИНАТА


Recommended Posts

ИЗТОЧНИЦИ НА СВЕТЛИНАТА

От Космоса идат към Земята... светлинни вибрации и като дойдат до земята, те се видоизменят и се ражда оная обикновена светлина. Зад обикновената светлина седят други енергии от по-висок род, а зад последните седи нещо разумно. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 76).

Мисълта ражда светлината (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 107).

Светлината е признак на онази мисъл, която Великият отправя към всички живи същества на земята. Тази светлина, именно, ни възраства и подкрепва. Без нея няма живот, няма мисъл, няма знание. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 283).

Външната светлина, която виждаме е резултат на мисълта на възвишените същества, които са над нас - тя излиза от очите на тия същества. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН– 02.12.88).

Има среди по-редки и от етера. По отношение на тях, етерът е гъста, плътна маса. Светлината се плъзга по повърхността му като по плоскост. Коя е причината за слизането на светлината към Земята? - Някакво напрежение или импулс. Както сгъстеният въздух се стреми да се разшири и да заеме голямо пространство, така и светлата ангелска мисъл се стреми да се разшири и заеме голям обем и да свърши известна работа. Ние възприемаме тази мисъл като светлина и я използваме. Светлината, която получаваме, не е нищо друго, освен подарък от Любовта. Значи, човек се крепи и живее, благодарение на Любовта на разумния свят. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 17).

Светлината и топлината са подбудителни причини във висшите светове. Чрез тях разумните същества регулират силите на физическия свят. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 11).

Всеки лъч на светлината представлява проекция на едно от желанията на някое възвишено същество. Лъчът, който иде от съзнанието на възвишеното същество, е подобен на слънчевия лъч, който минава през вас и произвежда чувство на приятност, на радост и веселие. Това същество, което изпраща лъча си във вашите очи, във вашия мозък, иска да има правилно отражение на своя лъч. Какво правят някои хора? Те възприемат този лъч, отправят погледа си към земята и се запътват към някоя кръчма. (ДОБРИ НАВИЦИ- 164).

Когато възвишените същества проектират своите мисли, те се разпространяват като слънчеви лъчи и огряват душите. (ДОБРИ НАВИЦИ- 65).

Когато светлината влезе в човешките очи, тя се радва, понеже има ума на едно разумно същество. (ІІІ МЛАДЕЖКИ СЪБОР - 63).

Христос казва: Аз съм виделината на света. Значи, Той се превръща на светлина и така влиза през очите на хората. (СЪБУЖДАНЕ - 50).

Той е подразбирал, че тази светлина трябва да проникне, в най-затънтените места, за да внесе разумното. (ІІІ младежки събор - 83).

Накратко казано: Светлината е проекция на мислите, чувствата и желанията на възвишените същества. Чрез своите мисли, чувства и желания, тия същества се стремят да повдигнат всички хора, всички живи същества на Земята. (ДОБРИ НАВИЦИ - 165).

Казва се, че колкото по-силна е светлината, толкова по-интелигентни са съществата, които я създават. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 222).

Когато Любовта, (която слиза отгоре) почне да идва, вие ще почувствате във вашето съзнание, дълбоко във вашето битие, една малка светлинка, тя ще почне да се развива, да става все по-голяма и по-голяма, обемът й ще се увеличи, ще обхване мозъка ви, сърцето ви, след което вие ще почнете да ходите в светлина. Във вас ще се яви едно разширение като че сте господари на целия свят. И каквито мъчнотии да се явят, за вас ще бъде нищо. (СИЛА И ЖИВОТ– 4 серия - 171).

Любовта представя още и светлината на живота на човека. Докато човек люби, той вижда; престане ли да люби, животът му се помрачава, и той вече не вижда. Силите, които поддържат общия живот, се вземат от светлината, от живота и от Любовта... Човек може да черпи енергия, за поддържане на своя организъм от светлината, ако знае нейните закони, от живота, ако го разбира и от Любовта, ако се стреми към нея. (НАШЕТО МЯСТО - 83).

Когато противоположните енергии на Любовта и Мъдростта се съединят, ражда се Истината, т. е. светлината. Истината носи светлината в света. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 268).

Светлината и тъмнината, сами по себе си, не са нещо реално. Оня, от когото излизат е истинската реалност... Разумността е вън от лампата, тя е скрита в оня, който натиска бутона. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 218).

Не разчитайте на самата светлина и тъмнина, но на Оня, който ги управлява. Той желае да ти даде нещо, но иска да остане незабелязан. Ти можеш да Го намериш по посоката, отдето идат светлината и тъмнината. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 218).

Животните възприемат онази светлина, която излиза от нас. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН – 02.12.88).

Минералите, кристалче, скъпоценните камъни събират външната светлина, пречупват я в себе си и част от нея изпращат навън, за да се ползва човек от нея. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ- 356).

Растенията приемат светлината в себе си и във вид на различни краски: червени, жълти, зелени, сини, розови, я изпращат със своето благоухание навън, пак за човека. Той ги възприема във вид на светли мисли и чувства и се укрепва чрез тях. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 358).

Светлината в Природата е признак на интелигентност. Колкото по-голяма е интелигентността, толкова и светлината е по-голяма и мека. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 107).

Никаква сила в света не може да победи човека, който се храни със светлината и топлината на своите мисли и чувства. (ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ЩАСТИЕ - 358).

За да се ползват от умствената енергия на Природата, хората трябва да знаят как да я привлекат към себе си. За тази цел се изисква огнища, общества от хора с умствени, интелектуални стремежи. Те са в състояние да привлекат тази енергия. В това отношение университетите са такива фокуси, огнища, които привличат умствената енергия на Природата... Ако погледнете на някое училище или на някой университет с окото на ясновидеца, ще видите, че оттам излиза светлина. (ДОБРИ НАВИЦИ - 206).

Христос е светлината, която работи в цялата Природа и е във връзка с тези, които ще образуват шестата раса. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 22.01.90).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...