Jump to content

ПЪТЯТ НА СВЕТЛИНАТА


Recommended Posts

ПЪТЯТ НА СВЕТЛИНАТА

Задачата на всеки човек е да създаде глава, която да бъде добър проводник на Светлината. (Божественият и човешкият свят - 131).

Светлината иде от челото, от откритата част на главата. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 92).

Слънчевата светлина влиза през очите ни. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 86).

Светлината, която приемате чрез очите си е реална. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 259).

Ако лишите човека от светлина, умствените му способности се атрофират. Като знаете това, никога не затваряйте прозорците на своите вътрешни очи, за да приемате всякога духовната светлина. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 322).

Очите възприемат енергията, а мозъкът я преработва и превръща в светлина. (СЕЯТЕЛЯТ - 296).

Малкото Слънце, което е в човешкия мозък, приема енергия от голямото Слънце и я предава на човека във вид на мисли и чувства. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 292).

Като влезе светлината през очите ви, ще й дадете широк достъп, ще я поздравите и ще се разговаряте с нея. Колкото време прекара при вас, тя ще ви остави своето благословение. (СЪБУЖДАНЕ - 46).

Пазете очите си, чрез които възприемате светлината. (СЕЯТЕЛЯТ- 296).

Какво ви коства да отворите очите си, за да приемете Божествената светлина?... Отвори очите си и приеми светлината - нищо по-лесно от това. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 328).

Молете се очите ви да бъдат винаги отворени, да виждате светлината на деня. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 465).

Веждите помагат за трансформиране и акумулиране на светлинната енергия. Когато много светлина прониква в очите, човек свива веждите си. По този начин, чрез веждите си, той задържа част от светлината, да не влиза в мозъка. Наистина, ако в мозъка влиза много светлина, той не може да се справи с нея. За да мисли правилно, хармонично, човек не се нуждае от много светлина. Човек може да мисли и вечер. Достатъчно е той да знае начина, да се ползва и от най-малката светлина... И в най-мрачните нощи, бухалът вижда ясно, като през деня... Неговите очи са така устроени, че могат да събират светлина и в най-голямата тъмнина. Добре е човек да има качеството на бухаловите очи, да събира светлина, и вечер, да осветява пътя си. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 125).

Светлината трябва да се прокара от естественото си състояние направо в ума. И веднага ще се яви осеяние и право мислене, което по един естествен начин ще ни покаже отношенията и връзките на всички неща, които съществуват в Природата, и методите на действие. Пътят на нашата мисъл ще бъде осветлен. Тази светлина трябва да се прокара в нашето съзнание; трябва да се прокара в нашето сърце, за да произведе приятна топлинка, както изобщо слънчевите лъчи въздействат на растенията. Така ще се зародят у нас най-благородните чувства. Тази светлина трябва да се прокара в нашата воля, за да произведе онази пластична сила, за която в Природата няма прегради.Още преди хиляди години е казано, че умният и благородният човек може всичко да направи, защото той работи със законите на светлината. А тия закони включват в себе си великата хармония на Битието. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 84).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...