Jump to content

Recommended Posts

ТОПЛИНАТА

Студът и топлината са две сили в Природата. (ПРАВЕДНИЯТ - 39).

Светлината... носи топлина. (МЛАДИЯТ, ВЪЗРАСТНИЯТ, СТАРИЯТ - 161).

Част от слънчевата енергия се тран­сформира в топлина, при температурата, на която нашият организъм расте и се развива. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 244).

Светлината и топлината са тясно свързани. Когато светлината се яви, и топлината дохожда. Под влиянието на тези сили цветята растат, плодовете зреят, водите текат, ветровете духат. Те са причина за движението в света. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 325).

Според нашето схващане, студът - това е малко количество светлина. Топлината винаги показва присъствието на светлина. Там, където има малко светлина, и топлината е малко, защото топлината не е нищо друго, освен първото проявление на светлината като движение, което усещаме с пипане, тъй като с нашето зрение не можем да схванем топлината, като проявление на светлината. (Топлината пак съответства на трептения, само че от друг вид). Топлинните вибрации, като по-слаби, срещат по-голямо съпротивление и затова действат и на шир (поради което отдалечават една от друга частиците на предмета и причиняват разширение на последния), а светлинните вибрации, като по-силни, се разпространяват в средата направо, понеже по-лесно преодоляват препятствията. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 76).

Що е студът? - Енергия, която противодейства на лошите хора в света. Що е топлината? - Енергия, която дава живот на всички добри хора, за да работят. (ПРАВЕДНИЯТ - 39).

Доброто и злото не са нищо друго, освен топлина и студ. Топлината разтопява нещата, а студът ги смразява (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 245).

Щом си някак неразположен, явява се студенина. Отвътре студенината се дължи на излишно електричество, което минава през нервите и ги изсушава. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - 341).

Що е топлина? - Топлината е Любовта. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 48).

Светлината е качество на Мъдростта, а топлината е качество на Любовта, не отделена от последната. Обаче, не тази топлина, която усещате. Вие често пъти усещате неприятните вибрации на топлината. Когато имате опитността на един мистик, да паднете в екстаз, само при такова състояние вие можете да опитате тази вътрешна Божествена топлина - качество на Любовта. Такава топлина може да разтопи и пречисти всичко. (СИЛА И ЖИВОТ - III серия - 247).

Топлината е израз, влизането на живота. Топлината - това е най-малкият живот, който влиза във вас. Най-малкото познаване на живота, най-малкото количество на живот, това е топлината. (МЛАДИЯТ, ВЪЗРАСТНИЯТ, СТАРИЯТ - 161).

Дето има живот, там има и топлина. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 132).

Това, което размразява човека и го освобождава от вцепеняване на членовете му, е топлина. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 286).

Като говорим за топлината, ние не разбираме резултата на онова горение, което разтопява елементите, но подразбираме онази естествена, нормална топлина, която подхожда на човека и му дава свобода на движение. Без топлина човек не може да се движи. (ЗАТОВА СЕ РОДИХ - 28).

Под топлина се разбира процес на сгъстяване, на вътрешно съграждане. (КОСМИЧНАТА ОБИЧ - 31).

Учените, които се занимават с процесите на растенето, забелязват, че през пролетта в почвата се развива приятна топлина. Тази топлина се нарича животворен магнетизъм или според индусите - жива прана. Тази топлина се усеща и през месец август. Ако отидете на Витоша през тези месеци, ще усетите, че от растенията лъха една мека, приятна топлина. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 23).

Животът започва с топлината. (V МЛАДЕЖКИ СЪБОР - 27 г. - 58).

Законите на топлината са свързани с магнетизма, който е причина за здравето на човека. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 113).

Магнетизмът дава топлина. Когато в човека липсва магнетичната сила, той няма топлина. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК – 68).

Здраве без топлина не съществува. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 266).

Човек трябва да бъде вътрешно топъл, в чувствата си. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 89).

Дето е топлината, там е животът; щом изчезне топлината, смъртта иде. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 188).

И топлинната енергия претърпява ред пречупвания. Ако един ден трансформаторът на слънчевата енергия се развали, животът на Земята ще изчезне. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 244).

Духовният свят е свят на топлината. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 11).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...