Jump to content

ВИДОВЕ ТОПЛИНА


Recommended Posts

ВИДОВЕ ТОПЛИНА

Ние познаваме топлина, която разрушава и друга, която съгражда. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 325).

Физическата топлина не само не предава на човека топлина, която е характерна за живота, но тя обикновено изгаря, разрушава. Ако поставите ръката си в огъня, тя непременно ще изгори; поставите ли я в специфичната топлина на живота, градусите на която са по-интензивни от тези на обикновената топлина, тя по никой начин няма да изгори. Кой огън е по-силен: този, който гори и изгаря, или тази, който гори и не изгаря? Огънят, който гори и не изгаря е по- силен... Ако вашите чувства се запалват и изгарят, каква е тяхната топлина? - Физическа. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 64).

Всички знаят, че Слънцето е носител на светлина и топлина. Според това как падат слънчевите лъчи на земята, какъв е ъгълът на падането им, топлината бива по-силна и по-слаба. Забелязано е, че различните температури действат различно върху телата. За пример, при слабата топлина телата замръзват, при умерената - растат, а при силната се топят. Слабата топлина е за слабите същества, умерената - за обикновените, а силната - за силните, разумни същества . (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 42).

Да имаш добър баща, добра майка, добри братя и сестри, добри приятели, добра среда, това е вътрешна топлина, която се разлива по целия организъм и те осигурява при всички външни и вътрешни неблагоприятни условия. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 160).

Когато човек иска да произведе вътрешна топлина, необходима за създаване на онова, което желае, непременно мисълта трябва да тече. (КРОТОСТТА И СМИРЕНИЕТО - 6).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...