Jump to content

Recommended Posts

ЧУВСТВАТА

Колкото повече светлина възприема човек, толкова по-добре са развити умствените му способности. Чрез моралните си чувства човек възприема топлина от горните светове. Колкото повече топлина възприема, толкова по-добре са развити моралните му чувства. Значи, количеството на светлината и на топлината, които човек възприема, показват докъде е дошъл той в развитието си. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 322).

Когато човек мисли хубаво, чувства и действа хубаво, всякога има достатъчно топлина. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - 341).

Добрите чувства пък са условие за развиване и поддържане на топлината в човека. Не са ли добри и нормални чувствата на човека, и топлината на тялото му ще бъде оскъдна. Този човек се оплаква, че пръстите на ръцете и краката му постоянно изстиват. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 107).

Никога не затваряйте прозорците на моралните си чувства, за да възприемате топлината от духовния свят. Затворите ли прозорците, от които иде светлината и топлината на живота, вие ще изпаднете в мрачни, песимистични състояния. Тази е причината, поради която хората остаряват. Те преждевременно затварят прозорците си към физическия и към духовния свят и казват: Не се интересуваме вече от живота... Човек трябва да има отворени очи и уши, да възприема светлината и топлината и от физическия, и от духовния свят. (ЗАКОНА НА ДОБРОТО - 322).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...