Jump to content

ДАЛИ СМЕ ЧИСТИ


kali

Recommended Posts

ДАЛИ СМЕ ЧИСТИ

Чист трябва да бъде човек във всяко отношение! (АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА - изд. 1938 г. - 11).

Бъди всякога спретнат, чист, както за другите, така и за себе си. (Божествените условия - 31).

Искате да знаете дали сте чисти. Повикайте един ваш приятел и му кажете: „Я ме помириши, мириша ли на нещо?”... Докато не миришеш хубаво, не си чист. Това е правило. (наряд и упътвания - 1925 г. - 31).

Щом се наруши равновесието между ума и сърцето, тялото става нечисто. Тогава идват въшките, бълхите, дървениците и т. н. Когато човек е чист и здрав, никакви дървеници не може да има. Защо? Защото като дойдат дървениците, тия течения ги изгонват (от порите на тялото излизат струи, които ги изхвърлят... навън... На праведните хора тялото е чисто, у тях става постоянно изчистване, постоянно изхвърляне от вътре навън). Хапят ли те дървеници, не си чист. Значи, намериш ли си въшки, ще знаеш, че не си чист, не си здрав. Намериш ли си въшки, ще знаеш, че топлината ти не е такава, каквато трябва. Хапят ли те въшки, ще знаеш, че светлината ти не е такава, каквато трябва. Това е една вярна диагноза. Какво трябва да направиш? Ще туриш в себе си мисълта да се очистиш. Избягат ли въшките от тебе, ще се зарадваш, че имаш чистота... Дървениците, това са форми, в които живеят нечисти, долни духове. Със силна мисъл, с молитви, те могат да се изгонят, (наряд и упътвания - 1925 г. - 27).

Ако искаш да бъдеш здрав, тялото ти трябва да бъде чисто; ако искаш да бъдеш щастлив, сърцето ти трябва да бъде чисто; ако искаш да бъдеш поет, да имаш светли идеи, умът ти трябва да бъде чист. (ЗАКОН ЗА ЕДИНСТВО И ОБЩНОСТ - 36).

Съществуват три чисти неща: Божията Мъдрост, Божията Любов и Божията Истина. Без Божията Любов, без Божията Мъдрост и без Божията Истина не съществува чистота. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 104).

Чистотата се познава чрез разумността... Чист може да бъде само разумният човек. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 19).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...