Jump to content

ПРЕДИСЛОВИЕ


Recommended Posts

ПРЕДИСЛОВИЕ

Ако ти не влезеш в големия огън, да опиташ неговата сила и да останеш невредим, ти няма да познаеш колко си силен. Ти трябва да влезеш между жените, да те опитат, да видиш можеш ли да устоиш на този огън. Те са Божественият огън. И всяка жена трябва да влезе между мъжете, да опита техния огън. И като излезе от там, да каже: „Аз съм минала през този огън, познавам го.” Тя трябва да разчита на себе си. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - изд. 1999 г. София - 426).

Светът има няколко институти, които са Божествени. Един от тях е бащата и майката - домът. Той е първият институт на Земята. По благородни и по-светло учреждение от дома няма. (Духът и плътта - изд. 1933 г. Пловдив - 163).

Ти живееш и най-първо помисли защо си дошъл на Земята. Че аз като дойда и ако аз съм се оженил, като дойда вечерно време, ако съм женен, аз какво мога да направя? Най-първо ще попитам: тази жена защо я взех. Като разреша този въпрос, ще попитам друго. И тази жена като я намери и като я взе, какви трябва да бъдат твоите отношения? Ще разреша този въпрос. Родят ми се деца. Ще питам тогава. Защо ти са тия деца? Като разреша въпроса, защо ми са тия деца ще питам: Как трябва да ги възпитавам и какви трябва да бъдат моите отношения. Туй трябва да го разрешите. После ще задам въпроса: Дали тя ме обича? Казвам: Чакай, този въпрос е неин, аз да се попитам, дали аз я обичам. По кой начин аз ще позная дали я обичам? Ще кажа на моята възлюблена: Я ми кажи най-горчивата дума, която ти имаш. Ще опитам любовта си. Като ми каже най-горчивата дума, ще видя, ако моята любов не мръдне, на място е Любовта. Благодаря. Ако мръдне сърцето ми, ще кажа: Не повтаряй тази дума, друг път не ми я казвай. Ами че в живота, ние се опитваме постоянно до къде е Любовта ни. Всичкият живот и страданията постоянно опитват от Невидимия свят до къде сме дошли в Любовта. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - 307).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...