Jump to content

ВОДАТА И ЧОВЕКЪТ


Recommended Posts

ВОДАТА И ЧОВЕКЪТ

Човек без вода не може да съществува. (ЗА СЪДБА ДОЙДОХ – 6 беседа - 12).

Водата е проводник на жизнените сили, необходими за организма на човека. (КЛЮЧЪТ НА ЖИВОТА - 328).

Голяма част от тялото на човека е вода. Много хора боледуват от липса на вода в организма им. Влагата, водата е причина за топлината на организма. Отсъствието на вода охладява организма. Много вода пък го сгорещява. (ЖИВА РЕЧ - 157).

Онези хора, които по характер, по темперамент са кисели, имат малко вода в тялото си; онези пък които са съвсем флегматични, имат застояла вода в тялото си. Водата в организма трябва да се намира в течащо състояние, т. е. тя трябва да бъде в обръщение. (СИЛА И ЖИВOT - 8 серия, 26 беседа - 18).

Жадният се нуждае от вода. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 53).

Всеки организъм се нуждае от известно количество вода, която да се задържи в самите клетки, да поддържа неговата влага. Изгуби ли влагата си, организмът е изложен на изсушаване. Такива хора са обикновено нервни, сухи, раздразнителни. Ето защо, за да бъде здрав човек, трябва да поддържа тази влага в организма. Без вътрешна влага и външна вода човек не може да пречисти организма си от външните и вътрешни наслоения. Останат ли тия утайки в организма ви, те ще станат причина за нежелани заболявания. (СВЕТОТО МЯСТО - 123).

За всеки организъм е точно определено колко вода трябва да употребява всеки ден. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 106).

Някои хора пият повече, отколкото трябва, други пък пият малко вода. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕ - 106).

Който е лишен от вода и не я разбира, губи своята пластичност и подвижност и преждевременно остарява. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 208).

Липсата на вода в организма прави човека нервен., сух ... - Как може да се въздейства на нервността? - Чрез гореща вода. Вземете чаша гореща, вряла вода и пийте лъжичка по лъжичка. През това време наблюдавайте след коя лъжичка ще се успокоите ... Ако няма гореща вода, можете да направите опита и със студена вода. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 215).

За да издържате на страданията, вложете в организма си повече вода. Търпеливите хора имат повече вода в организма си от нетърпеливите. Холериците са нетърпеливи, сприхави хора вследствие на малкото вода в организма си. В тях има силно горене. Ако имат повече вода, горенето ще бъде по-слабо. (ПОСОКА НО РАСТЕНЕ - 174).

Единственото питие, което Природата свободно е допуснала на човека да пие, то е водата. А всяко друго питие, което той си позволява да пие каквото и да е, тежко ще плаща - особен данък има за него. Единственото нещо, за което той нищо не плаща, е водата. А за другото ще плати. (МЛАДИЯТ, ВЪЗРАСТНИЯТ, СТАРИЯТ - 118).

Ако е разумен, човек ще разбере, че водата, като символ на живота, е в състояние да ободри всяко живо същество, да му даде тласък да върви напред. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 185).

Сега и на вас ще дам един метод за оправяне на работите ви, който можете да приложите още сега. Вземете си по едно шишенце от сто грама и го напълнете с вода. Всеки ден пийте по един грам от тази вода, сутрин, обяд и вечер, като си казвате: „Всичките ми работи ще се оправят”. Няма да мине много време и ще видите, че работите ви започват да се оправят. Който вярва, само той да се наеме с опита ... Онези от вас, които нямат грамове и не могат да теглят водата, нека броят капките - девет капки сутрин, девет на обяд и девет вечер. Ако мислите, че ще губите много време, можете да взимате по три, шест или девет капки. Повече от девет капки не може. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 91).

Като прави това десетина деня наред, ще забележи, че работите му започват по малко да се оправят. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 90).

Ако го изпълните, ще ви помогне. Ако не го изпълните, пак ще се наредят работите ви, но след сто години. Който мисли правилно, работите му ще се наредят още на младини. Който не мисли правилно, и неговите работи ще се наредят, но на старини и с големи пертурбации. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 91).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...