Jump to content

СЪЗНАТЕЛНО ДИШАНЕ


Recommended Posts

СЪЗНАТЕЛНО ДИШАНЕ

Човек смята, че дишането е естествен процес, който става механически и няма защо да мисли за него. (възможности за щастие - 116).

Засега, единственото същество на Земята, което диша съзнателно, е човекът. (божественият и човешкият свят - 399).

Животните дишат несъзнателно... Следователно, ако не знае защо диша, човек минава за животно. (просветено съзнание - 215).

Дишай съзнателно, за да се ползваш от въздуха, който си приел. Само така става правилна обмяна между енергиите на човешкия организъм. (работа на природата - 269).

При дишането, щом вдишвате навътре, вие имате предвид урегулиране вашите желания, сърдечните течения; а щом издишвате, ще имате предвид да урегулиране вашите мисли, да пречиствате. (пътят на доброто - 365).

Дишането трябва да бъде съзнателно, защото е във връзка с мисълта. (просветено съзнание - 215).

Мислите, които се пренасят чрез въздуха, след като преминат заедно с въздуха през дробовете, ще се възприемат от съзнанието... Ето защо, когато човек диша, съзнанието му трябва да бъде будно. (благословена между жените - 58).

При дишането трябва да взимат участие умът, сърцето и волята. Ако те не взимат участие при дишането, човек не се ползва както трябва от въздуха. Той го приема и изпуща механически. (опорни точки на живота - 94).

Дишане, без участие на съзнанието, не е истинско, не е правилно. (възможности за щастие – 116).

Ако при дишането съзнанието на човека не е будно, той не може да възприема благата, които са скрити във въздуха. (възможности за щастие - 116).

При съзнателно дишане и Божественият живот взима участие. (възможности за щастие - 116).

Здравето е свързано със съзнателното дишане. Ето защо, поне по три пъти на ден - сутрин, на обед и вечер, преди лягане, човек трябва да употребява по 10 ÷ 15 минути за дишане. (възможности за щастие - 116).

Доколкото съзнанието ви е будно и окото чисто, дотолкова ще можете да се ползвате и от енергията на въздуха. Ползвате ли се правилно от него, вие ще бъдете и външно, и вътрешно силни, с добре устроен организъм, с хармонични мисли и чувства, с големи познания и с широк простор в живота. (БЛАГОСЛОВЕНА МЕЖДУ жените - 61).

Като диша, човек трябва да благодари за въздуха, който приема, както и за благото, което се крие във въздуха. Това значи съзнателно дишане. (възможности за щастие - 116).

Който диша дълбоко и съзнателно, може да се нарече истински човек. (проСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 219).

При вдишване трябва с ясна мисъл да си представим как праната прониква в организма ни и как достига до всички органи и системи на тялото ни. При задържане на въздуха необходима е представата, че вече приета прана се усвоява от клетките и внася в тях сила, здраве, живот и обновява. А при издишване, пак съзнателно да възприемем как органите, жизнените системи и клетките са вече напълно активни за дейност. (акордиране на ЧОВЕШКАТА ДУША - III том - 417).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...