Jump to content

ПРАВИЛНО ДИШАНЕ


Recommended Posts

ПРАВИЛНО ДИШАНЕ

Ако не дишаш правилно, и животът не се проявява правилно. (вечното благо – 353).

Неправилното дишане внася утайки в човешкия организъм. Кога диша човек неправилно? - Когато мисли и чувства неправилно. (законът и любовта - 192).

Правилното дишане зависи от количеството на приетия въздух и от времето на задържането му. (просветено съзнание - 215).

Почти всички хора не дишат правилно. Те поемат въздух и го изпращат само в горната част на дробовете. При това плитко и слабо поемане на въздух, те нямат сила да го изкарат навън, вследствие на което част от нечистия въздух остава в дробовете, дето става вътрешно наслояване. Иска ли да регулира кръвообращението си, човек трябва да поема дълбоко въздуха, да го задържа известно време в дробовете си и после бавно да го изкара навън. При дишането трябва да взимат участие коремните мускули, да дават тласък, напрежение на въздуха, да го изкарват навън. Като диша правилно, човек се обновява и освобождава както от физически, така и от психически болезнени състояния. (посока на pactehe - 130).

Когато дишате, диафрагмата трябва да се вдига и спуща, да се свива и разширява. (божественият и човешкият свят - 383).

Ако човек не диша правилно, и Любовта в него не се проявява правилно. На такъв човек дъхът мирише лошо, потта му - също. (Божественият и човешкият свят – 386).

Правилното дишане подразбира пълна хармония между десния и ляв дроб. (заветът на любовта - iii том - 29).

Правилното дишане усилва светлината на ума и топлината на сърцето. (божественият и човешкият свят - 401).

Отрицателните неща пречат на правилното дишане, а положителните го подобряват. (възможности за щастие - 125).

Правилното дишане обуславя правата мисъл на човека. Като мисли право, човек се издига над животното и започва да живее не само за себе си, но и за своите ближни. По това именно се отличава човек от животното, което мисли само за себе си. (просветено съзнание - 222).

Мисълта и чувствата на човека са свързани с дишането. Като мисли право, същевременно човек диша правилно; като чувствува правилно, той пак диша правилно. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 25).

Който диша правилно, той мисли правилно. (събуждане - 85).

Правилното дишане е свързано с правата мисъл. (заветът на любовта - ІІІ том - 26).

Правилното дишане подразбира права мисъл. Тя води човека към истинското, положително знание. (работа на природата - 268).

Нормалното, правилно дишане подразбира нормално чувстване и права мисъл. (жива реч - 140).

Който диша правилно и кръвообращението му е правилно. Той е здрав. (божественият и човешкият свят - 398).

Добрите хора дишат правилно; също така мислят, чувстват и постъпват правилно. (възможности за щастие - 123).

Мнозина се гневят, нервират се, мислят криво. Защо? Не дишат правилно. Неправилното дишане е причина за много болести: главоболие, стомах, сърце, гърди и т. н. Кракът те боли, защото не дишаш правилно. Гръбначният стълб те боли, защото не дишаш правилно. Изобщо всички болести се дължат на неправилно дишане. (божественият и човешкият свят - 382).

Като не дишат правилно, те постоянно се карат. (божественият и човешкият свят - 386).

Разгневите ли се малко, цялата хармония в организма се нарушава, а с това заедно и дишането не става правилно. (допирните точки в природата - 143).

Отрицателните неща пречат на правилното дишане, а положителните го подобряват. (възможности за щастие - 125).

Който диша правилно, той постепенно хармонизира своя живот и се обновява. Не диша ли човек правилно, няма ли ритмичен пулс, никаква хармония не може да придобие. Придобие ли известна хармония, никакви външни условия, никакви влияния не могат да го изкарат от релсите на неговото равновесие. (посока на растене - 131).

Който диша правилно, той може да измени състоянието на своята храносмилателна и дихателна система и да бъде господар на низшите сили в себе си. (просветено съзнание - 214).

Правилното дишане изисква спокойна и красива мисъл. Следователно, мислете за цветята, които цъфтят; за бистрите планински реки, които текат и напояват долините. В красотата е хармонията на живота. В красотата е Божественото начало. (възможности за щастие - 126).

Правилното дишане усилва светлината на ума и топлината на сърцето. (божественият и човешкият свят - 401).

Правилното дишане на човека е резултат на правилен, разумен живот, който той е водил от ред поколения насам. (жива реч - 140).

Дишайте правилно. Дишайте съзнателно и с любов. (божественият и човешкият свят - 401).

Човек може да развива в себе си правилно дишане. (жива реч – 140).

За развиване на правилно дишане в човека има много методи, които дават добри резултати, но трябва да се приложат с вяра. (жива реч - 140).

И до днес още мнозина се стремят към изтока, към индуските системи. Обаче, едно трябва да се знае, че много от индуските правила и методи не отговарят на тия на живата, разумна Природа. За пример, ако на запад се приложи науката за дишането, която индусите прилагат, тя ще даде отрицателни резултати. Защо? Защото тия системи са добити при слизането на човечеството, т. е. по закона на инволюцията. А понеже бялата раса започва своето развитие по закона на еволюцията, т. е. по пътя на възкачването, тия системи трябва да се видоизменят. (двата пътя – 47).

Какво ви коства да дишате правилно? Поеми дълбоко въздух, напълни дробовете си - нищо повече не се изисква от тебе. (новият светилник - 328).

И тъй, ще дишате и ще пеете. Ако не пеете, не можете да дишате правилно. Който пее, има възможност да подобри дишането си. (божественият и човешкият свят - 400).

Ако човек диша 1 ÷ 2 години наред правилно и дълбоко, той ще развие в себе си известни дарби и способности. Той ще стане по-търпелив, по-разсъдлив, ще развие въображението си, ще придобие по-голямо спокойствие. (малки и големи придобивки - 262).

Щом дишането е правилно, и пулсът на сърцето ще бъде правилен. Пулсът на Природата е пулс и на сърцето. (работа на природата - 220).

Като дишате правилно, вие се свързвате с ритъма на Природата и се укрепвате по дух и по тяло. (възможности за щастие - 126).

Ако човек не може да приложи дишането правилно, другите процеси остават безпредметни. Те се прилагат още по-мъчно... Този човек се намира в положението на пътник, за когото се казва: „Вода гази, жаден ходи.” (просветено съзнание - 220).

За да се домогне до правилно дишане и мислене… човек трябва да приеме новото разбиране. Върви ли още по стария път, той нищо не може да постигне. (просветено съзнание - 220).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...