Jump to content

ДИШАНЕ И ЛЕКУВАНЕ


Recommended Posts

ДИШАНЕ И ЛЕКУВАНЕ

Някой се оплаква, че е болен. Много естествено! Щом не диша дълбоко, ще боледува. (божественият и човешкият и свят - 474).

Дишането, това е закон, за да оправиш мисловия си свят, за да оправиш мислите си... И ако в дишането ти има нещо неестествено, ако не дишаш свободно, ако не ти е приятно дишането, то има нещо, което препятства на твоите мисли. (петте врати - 231).

При механическите процеси всякога става външно нарастване, натрупване и увеличаване, (смени в природата – з9).

Когато дишането не става правилно, в организма се наслояват полуорганически вещества, утайки, които са причина на всички болести. Благодарение на тия утайки, на тия полуорганически вещества, кръвта на човека не може добре да се пречиства и става причина за развиване на много микроби. (допирните точки в природата - 143).

Като ученици, вие трябва да се лекувате с дълбокото дишане. (божественият и човешкият и свят - 397).

Причината на болестите се крие в неправилното хранене, в неправилното дишане или в кривата мисъл. (новият светилник - 94).

Съвременните хора минават различни болезнени състояния. Една от съществените причини за това е неправилното дишане. (заветът на любовта - iii том - 26).

Правете опити, сами да се лекувате чрез дишане. (божественият и човешкият свят - 392).

Дишането, това е закон, за да оправиш мисловия си свят, за да оправиш мислите си... Ако в дишането ти има нещо неестествено, ако не дишаш свободно, ако не ти е приятно дишането, то има нещо, което препятства на твоите мисли. (петте врати - 231).

Ако белият дроб се подпуши, човек се задушава и престава да мисли; ако черният дроб се подпуши, в човека се зараждат много отрицателни чувства, които тровят кръвта. (божествените условия - 25).

Чрез дишането ще регулирате сърцето си. (АКО ГОВОРЯ - II том - 25).

Щом се подпуши храносмилателната система на човека, едновременно с това се подпушва и дихателната система: дишането става по-бързо или по-бавно, неравномерно, а понякога съвсем спира. (мнозина казваха – 75).

Над пъпа се намира слънчевият възел, симпатичната нервна система. Чрез дишането тя се урегулира. Щом тя се урегулира, подобрява се стомахът. (ако ГОВОРЯ - II том - 25).

Ако имате неразположение, дишайте дълбоко. (сведени думи на учителя - II том - 197).

Каквато и болка да имаш, с дишане можеш да я лекуваш. (божественият и човешкият свят - 484).

Всички болести и неразположения се лекуват с дълбоко и съзнателно дишане. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - II том - 58).

Ако те боли крак, дишай за крака си и благодари на Бога, че те е посетил. Докато болката ти не мине, не преставай да дишаш дълбоко и да викаш Господа. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 483).

Ако може да задържа въздуха до 30 секунди, човек ще се справи с много от своите неразположения и болести. Главоболие, гръдна болест, стомах, парализа - всичко това изчезва. (божественият и човешкият свят - 385).

Ако ви боли глава, стомах или имате общо неразположение, правете сутрин, преди обяд и преди вечеря по 12 ÷ 19 упражнения за дишане. Ако не сте упражнени в дишането, правете по шест упражнения... Значи, шест вдишки, шест задържания и шест издишвания правят шест упражнения. Като правите тия упражнения, умът ви трябва да бъде концентриран. (божественият и човешкият свят - 382).

Ако стомахът или коремът ви боли, направете шест упражнения по четири пъти на ден. Като правите упражнението, турете лявата ръка на корема си или на стомаха, с дланта надолу; върху лявата турете дясната ръка, пак с дланта надолу. Като дишате дълбоко, трябва да усещате свиване и разпущане на диафрагмата. (божественият и човешкият свят - 397).

Като диша дълбоко и задържа дишането си, човек може да премахне всякакви бодежи в гърдите или в гърба, които понякога водят към лоши последствия. (възможности за щастие - 121).

Когато дишате, диафрагмата трябва да се вдига и спуща, да се свива и разширява. (божественият и човешкият свят - 393).

Една от причините на сърцебиенето, задухата и някои гръдни болести се дължи на изместване на диафрагмата от естественото й положение. Ако диафрагмата се повдигане по-високо, отколкото трябва, дробовете и сърцето се притискат и не действат правилно. Като поема човек дълбоко въздух, дробовете се напълват с въздух, натискат върху диафрагмата и тя се връща на мястото си, заема определеното си място. (божественият и човешкият свят - 393).

Неразположени сте, скръбни сте, дишайте дълбоко. Боли ви гръбнака, кръста, дишайте дълбоко. Боли ви крак, ръка, дишайте дълбоко. Боли ви глава, стомах, корем, пак дишайте дълбоко. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 117).

Колкото повече те боли нещо, толкова повече ще дишаш и ще благодариш. (часът на любовта - 56).

На болния се препоръчва да диша много въздух, а да яде малко. (езикът на любовта - 63).

Лекарствата помагат на онзи, който диша дълбоко. (божественият и човешкият свят - 397).

Изнесете един болен горе на планината, на чист въздух, и той, въпреки своята воля, ще оздравее. (сила и живот – ІІІ серия - 153).

Не съм доволен от себе си. - Спри дишането си за две минути и ще станеш доволен. И после, като започнеш да дишаш, ще изпиташ чувство на доволство, ще разбереш смисъла на дишането, а оттам и на живота. (сеятелят - 273).

Как може човек да се справи с недоволството си? - Чрез дълбоко дишане. Дишайте дълбоко, като задържате въздуха в дробовете си минута, две, най-много три минути. Това се постига постепенно, чрез упражнения. Ще започнете да задържате въздуха от пет секунди, докато стигнете до три минути. При това постижение вие ще можете да сменяте недоволството си в доволство. (устойчиви величини - 271).

Забелязано е, че хора, които имат някакъв недостатък в дихателната си система, са сприхави, нервни, лесно се сърдят. Най-малката причина може да ги изкара от равновесието им. (закони на доброто - 238).

За да уравновеси скръбта, човек трябва дълбоко да диша. (двата пътя – 36).

За да не изпадате в мрачни състояния, трябва да подобрите дихателната си система и черния дроб. Щом подобрите дишането и чувствата си, подобрява се състоянието на нервната и симпатичната система. Това се постига чрез систематично изпотяване. (божествените условия - 28).

Новите хора се отличават с търпение и самообладание. Преди да се разгневят, те са обуздали гнева си чрез дълбоко дишане. Те поемат дълбоко въздуха и дълго време го задържат в дробовете си. Така те трансформират състоянието си и не се гневят. (възможности ЗА ЩАСТИЕ - 121).

Като диша, човек трябва да бъде спокоен, да си припява мислено и да търси причината на болката си. Дишайте и пейте на болките си!... На всяка болест пейте специална песен. (божественият и човешкият свят - 388).

Когато сте нервни, разгневени нещо, направете следното упражнение: Запушете с палеца на дясната си ръка дясната ноздра, а през лявата поемайте въздух, като броите мислено до седем. След това не поемайте повече въздух и мислено бройте до десет. После запушете лявата ноздра, а през дясната изпущайте въздуха бавно, ритмично, като броите мислено до девет. Това упражнение помага за регулиране на нервната възбуда, за успокояване на мозъка или за усилване на паметта. Това е особено необходимо, когато изучавате някакъв предмет. (добри навици - 284).

Щом се разгневите, поемете дълбоко въздух, издишайте и след това бройте мислено от 1 до 10; ако сте още гневни, пак поемете дълбоко въздух, издишайте и бройте от 1 до 100; ако гневът ви още не е минал, пак поемете дълбоко въздух, издишайте и бройте от 1 до 200. Дойдете ли до 300, какъвто да е гневът, нищо няма да остане от него. Това е един от методите за урегулиране на енергиите в човека. (езикът на любовта - 189).

Някои хора са нервни, сприхави. Защо? Не дишат правилно. (езикът на любовта - 65).

Дълбокото дишане успокоява нервната система. (възможности за щастие - 122).

Дишайте дълбоко, задържайте въздуха дълго време в дробовете си, за да калите нервната система, да не се влияете и дразните от това, което виждате в живота. (възможности за щастие - 123).

Чрез дълбоко дишане можете да урегулирате нервната си система. Когато нервната система е в изправност, организмът е здрав. (закони на доброто - 209).

За да регулирате енергиите на своя организъм, трябва да дишате правилно, дълбоко. (допирните точки в природата - 140).

От каквато болест и да страдате, търсете помощ в дълбокото дишане. То лекува ревматизъм, гръдни и стомашни болести, главоболие, коремоболие и т. н. (божественият и човешкият свят - 398).

Чуете ли, че някой е болен, посъветвайте го да диша дълбоко. (БОЖЕСТВЕНИЯТ и човешкият свят - 395).

Кажем ли, че духът на човека е повдигнат, имаме предвид подобрението на дишането му. (служене, почит и обич - 259).

И тъй, помнете, че всички болести и неразположения се лекуват с дълбоко и съзнателно дишане. (божественият и човешкият свят - 400).

Ще ядеш по-малко, а ще дишаш повече. (живият хляб - 238).

Няма болест, която не може да се лекува чрез дишане. (Божественият и човешкият свят - 398).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...