Jump to content

ВОДАТА ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБА


Recommended Posts

ВОДАТА ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБА

Раздразнен си, разсърден си или се съмняваш в нещо. Какво трябва да направиш? Вземи в един съд хубава, чиста вода и полей с нея горната част на лявата ръка. Вземи после една кърпа и леко отнеми влагата, мокротата от ръката си; нека ръката остане малко влажна. След една минута намокри горната част на дясната ръка. По същия начин с една кърпа попий влагата и на тази ръка. Проследи сега какво ще стане с твоето психическо състояние. Ако състоянието ти не се е подобрило, след една минута намокри пак горната част на лявата ръка. Попий я леко с една кърпа и я остави да седи свободно две минути. После намокри горната част на дясната си ръка, попий влагата нежно, леко с кърпа и остави ръката да седи така две минути. Ако състоянието ти и сега не се е подобрила, намокри пак горната част на лявата ръка, леко я попий с кърпа и я остави да седи три минути. Същото нещо направи с дясната ръка. Остави и нея три минути спокойна и виж след това, какво е състоянието ти. Ако състоянието ти не се подобрява, правете по нататък същия опит, като увеличавате времето от измиването на едната до другата ръка с една минута, докато стигнете най-после до десет минути. Направите ли последния опит, с промеждутък от десет минути за едната и другата ръка, състоянието ви ще се измени и това, което ви е мъчило, ще изчезне, ще се стопи, както ледът се топи през топлите дни. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 100).

Има ред други лоши състояния или неразположения на духа, които не можете да измените по този начин, но ще можете да ги трансформирате чрез употребяване на водата в разни части на тялото. Например, вие можете да намокрите с вода врата си, или задната част на ушите си, или краката си, от коленете надолу и т. н. Измиването на разни части на тялото произвежда разни психически промени в мозъка. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА -·102).

Ставате сутрин, но сте неразположен, измийте лицето, шията, ушите си един, два, три най-много до десет пъти и ще видите, че неразположението ви ще изчезне. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 105).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...