Jump to content

ВОДАТА ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБА - КОМПРЕСИ


Recommended Posts

КОМПРЕСИ

Турете малко вода в черната земя, направете от нея каша и, ако ви боли ръката, наложете я, ето ви един компрес. И този компрес помага много повече от бялата пръст. И слонът си прави такъв компрес от тиня с хобота си. Като се нарани туря си такава тиня и чака да заздравее раната му. (СИЛА И ЖИВОТ – 4 серия - 243).

Съвременните учени изучават водата, нейните свойства и я използват за лекуване, но не по един и същ начин. Някои препоръчват студени компреси, а други - топли. Когато на болното място поставите студени компреси, става свиване на капилярните съдове, вследствие на което се предизвикват особени реакции в организъма. Турят ли на болното място топли компреси, реакциите са благотворни. Топлата вода предизвиква разширение на кръвоносните съдове, вследствие на което и кръвообращението се подобрява. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 28).

Студени компреси и душове са за силни хора, на които кръвообращението е правилно. (УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ - 116).

Някой препоръчват студени компреси, а други топли. Когато на болното място поставят студени компреси, става свиване на капилярните съдове, вследствие на което се предизвикват особени реакции в организма. Турят ли на болното място топли компреси, реакциите са благотворни. Топлата вода предизвиква разширяване на кръвоносните съдове, вследствие на което и кръвообращението се подобрява. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 28).

Простудите ли се, не се лекувайте по стар начин, със студени компреси. Туряйте топли компреси на болното място. Потопете парче памук във вряла вода и бързо го поставете на болното място, да стои една-две минути После пак го турете във вряла вода и от там на болното място. Като направите този компрес десетина пъти, болката ще мине. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 388).

Като знае свойствата на топлата и на студената вода, човек може да се лекува и по духовен начин. За пример, вместо с топла вода, човек може да се лекува с мисълта си, която внася също такова разширение на капилярните съдове, каквото топлата вода. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 28).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...