Jump to content
mkitanov

ТОЧНОСТТА - УПРАЖНЕНИЯ

Recommended Posts

УПРАЖНЕНИЯ

За пример решавате да станете точно в 4 часа. Ще си внушите тази мисъл, да станете точно в 4 часа. Събудите ли се, няма да се въртите насам-натам, но веднага ще станете. Не станете ли, почнете ли да философствате, че има още една минута време, законът ще се измени. В Природата има друга една противодействаща сила, която веднага ще се прояви. Тя е леността, мързелът, от който вие трябва да се избавите. Щом решиш да направиш нещо, мързелът ще дойде, той е един съветник. Казва ти: „Има още време, почакай още малко”. Не, не се поддавай! (ОКУЛТНИ ЛЕКЦИИ – беседа Точността - изд. 1998 г. София).

Проточете дясната си ръка напред, с дланта надолу, и мислено прекарайте принципа на точността във всеки пръст по отделно: в палеца, в показалеца, в средния пръст и т. н. Съсредоточете мисълта си към всеки пръст по десет секунди. След това приберете дясната ръка на място. Направете същото упражнение с лявата ръка. (ДОБРИ НАВИЦИ - 170).

Това упражнение е приятно, защото внася в съзнанието на човека идеята за точността. (ДОБРИ НАВИЦИ - 171).

Който не е точен, той не може да спазва условията за изучаване на великите Природни сили. Когато работите с Природните сили, от вас се изисква точност и внимание, да не изпуснете нито една секунда от времето. (ДОБРИ НАВИЦИ - 171).

Бъдещето на ученика се гради върху точността. Щастието и нещастието на ученика се гради върху точността. (ДОБРИ НАВИЦИ - 171).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×