Jump to content

Закон за хармонизиране на хората и енергиите


Recommended Posts

244 Закон за хармонизиране на хората и енергиите.

Изучавайте законите на Природата, за да ги използвате при самовъзпитанието си. В Природата нищо не е произволно. Ако всичко, което става в Природата, е произволно, ние щяхме да живеем в абсолютен хаос или дисхармония. Според законите на Природата два положителни принципа се отблъскват и два отрицателни принципа също се отблъскват. Обаче един положителен и един отрицателен принцип се взаимно привличат. В привличането има известни тънкости. Как става привличането? – От една страна положителното зло и отрицателното зло се привличат и образуват едно съединение. От друга страна положителното добро и отрицателното добро се привличат. Така се образуват неустойчиви съединения, които туряме в ретортата и нагряваме. Така се образува положително добро и отрицателно добро, както и положително зло, и отрицателно зло.

Има сили в Природата, които са опасни, когато човек не знае как да си служи с тях. Като знаете това, внимавайте да не се натъкнете на тези сили.

В човека стават три важни процеса: два от тях не разрешават нищо, единият обаче е най-добър и безопасен. Първият от тях е съединение на голямо или силно добро със слабо зло; в случая доброто подчинява злото, този процес е най-добър. Вторият процес е съединение на силно зло със слабо добро. Третият процес е съединение на положително добро с отрицателно добро; който си служи с този метод, е независим нито от хората, нито от окръжаващата среда.

Едно трябва да знаете: никой не може да подчини злото на себе си, да му стане господар. Ти можеш да впрегнеш злото на работа, то може доброволно да ти служи, но никога не може да ти стане слуга. Същото се отнася и до Доброто. Никой не може да стане господар на Доброто.

Две неща не пожелавайте: да станете господар на Доброто и на злото. Нова философия ви давам: оставете Доброто да се справя със злото. Щом се натъкнеш на злото, викай за посредник Доброто. Вместо теб нека то се разправя със злото. Ако искаш сам да се разправяш със злото, непременно ще бъдеш бит. Който е влязъл в контакт със злото да иска нещо, винаги е бил бит. Злото е господар, на когото само ще даваш, без да вземаш нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...