Jump to content

Пентаграмът като метод за работа


Recommended Posts

417 Пентаграмът като метод за работа.

Пентаграмът представлява метод за разрешаване на задачите. Той представя човека, който работи, който трябва да работи, да е в движение и да служи на Бога. Пентаграмът представя малкия свят – човека. Значи всички разумни сили и всички добри желания у човека трябва да бъдат впрегнати за изкупване, за изправяне на неговите погрешки. Само в Пентаграма има образци и правила, чрез които можем да изправим една погрешка.

Когато човек е заробен духовно от някакви нисши сили, той трябва да отправи ума си нагоре към Бога. За да се освободи той непременно трябва да отправи ума и сърцето си към Бога. Първият подтик на ума трябва да бъде към Бога. Не направи ли така, може да мисли колкото иска, но всичкото му мислене ще отиде на вятъра. Съедини ли се обаче с Бога по ум и по сърце и воля, веднага ще почне да пъпли нагоре като охлюв.

Пентаграмът започва с движение нагоре, после – надолу, после иде третото движение – отдясно наляво, след това идва четвъртото движение – хоризонтално, отляво към дясно и най-после иде петото движение – надолу, отдясно към ляво. Първото движение показва закона на Истината, но само външната страна. След като направите тези пет движения, няма да спрете, но ще направите едно вътрешно движение, един кръг около Пентаграма. Това подразбира, че вие трябва да съедините всички ваши мисли и чувства с Бога, с първия Източник, от който сте излезли. Тъй трябва да направите всички.

Значи всички вие ще мислите за Бога, че е един Принцип, едно Същество, разлято в целия Космос – не във външния свят обаче, защото видимото е само сянка на невидимото, което е същественото. Вие ще се стремите да се съедините с тази жива идея, за да създадете във вас вътрешен стремеж към Бога. Като правите тези опити, може да нямате веднага резултат, но това да не ви обезсърчава. Та като дойдете до великите идеи, които искате да разберете, вие трябва да правите много опити, да удряте с чука като каменар върху камъка най-малко петстотин пъти, за да имате най-малък резултат. Но вие още от първия опит се обезсърчавате и казвате: “Тази работа не е за мен”. Не, ще чукате, докато отчупите нещо. И след като отчупите едно малко парче от този камък или от тази скала, ще го вземете със себе си и като се върнете в къщи, ще го разгледате хубаво и ще го проучите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...