Jump to content

Как да учи човек


Recommended Posts

529 Как да учи човек.

Следвайте пътя на учените, възприемете по нещо от всяка наука, но не преяждайте. Приемете толкова храна, колкото можете да асимилирате. Само онази храна може да ползва човека, която е добре смляна и възприета от организма. До-статъчно е човек да работи по три часа на ден умствено, за да придобие много знания. За да възприема добре, човек трябва да е гладен. Истински млад е онзи, в когото Божественото е пробудено. Той добре разбира и възприема. Той не се нуждае от външни доказателства.

Използвайте енергиите си за разумна работа. Работете във всяко направление, но с единствена цел да следвате своята идея. Всичко изучавайте, но Доброто дръжте. Не се страхувайте от труд и работа, но каквото предприемете, работете с оглед на своята велика идея. За да постигнете своите идеи, от вас се иска постоянство. Постоянството е отличителната черта на новия човек, на хората от Новата култура.

Следвайте великите идеали на вашата душа, която носи в себе си детството. Тези идеали са в състояние да организират силите на вашия ум и на вашето сърце. Щом организира силите на своя организъм, човек е в състояние да даде място на душата и духа в себе си. Това значи да се роди човек отново от майката-душа и от бащата-дух. Роди ли се от душа и дух, човек носи в себе си всички благородни и възвишени мисли и желания, онези мощни сили, чрез които да преодолява всички мъчнотии и противоречия. Това означава идеята да се роди човек отново от Дух и вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...