Jump to content

Метод за размишление


Recommended Posts

532 Метод за размишление.

Сега, като задача двадесет дена правете следното упражнение: като станете сутрин, мислете върху това, че сте душа, съставена от милиарди интелигентни, разумни същества, които работят за вашето повдигане. Извиквайте тези същества и съзнателно се свързвайте с тях. Като мислите за тях, вие ще можете да работите успешно. Мислете за тях без никакво съмнение, без никакво колебание. Отправяйте мисълта си към тези разумни същества, които са души на вашите клетки, за да се свържете с тях.

Като мислите върху разумните клетки в себе си, вие ще дойдете до въпроса за вашето създаване. Докато Бог не беше вдъхнал дихание в човека, последният беше мъртъв. Щом вдъхна в него, той стана жива душа. Божият Дух представя Бо-жественото начало в човека, което внася Мир и Радост. Няма ли този Мир и тази Радост в себе си, човек е мъртъв. Бо-жественото начало представя мекия, тихия глас на Бога, който съживява и възкресява. Който веднъж само е чул този глас, той никога не може да го забрави.

Стремете се към онази мекота, която е плод на Бо-жественото и която съживява и стопля. Добродетелта е плод на Божествената мекота. Добродетелта може да се реализира само в Живота. Всеки може да прояви Доброто в себе си, да види неговите плодове. Първо човек трябва да приложи Доброто към себе си, към разумното общество от същества, дошли с неговата душа заедно да й помагат, да работят за нея. Като бъде добър към себе си, човек ще бъде добър и към ближните си. Колкото по-добре и с обич се отнася човек към тези малки същества в себе си - клетките на своя организъм, толкова по-голяма хармония ще съществува между него и тях. Хармоничният живот пък създава условия за правилно растене и развитие. Само при хармонично състояние на силите в своя организъм човек може да прояви дарбите и способностите си. Без вътрешна хармония, каквито усилия и да прави човек, всичко остава без резултат. Ако имате някакви резултати, те ще бъдат микроскопически.

Искате ли да се развивате правилно, да трансформирате отрицателните сили в положителни, мислете по пет-десет минути на ден за вашите клетки, за службата, която те извършват. По този начин вие ще разсейвате тъгата си, ще превръщате неблагоприятните условия в Живота в благоприятни.

Като размишлявате така, ще дойдете до правата мисъл, която води към положителни основи на Живота. Нямате ли права мисъл, ще се блъскате с години, докато един ден изработите тази мисъл в себе си. Разумност, дълбоко разбиране е нужно на човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...