Jump to content

Отношение между трите принципа


Recommended Posts

973 Отношение между трите принципа.

Онези, които са разбрали Живота, казват: “Животът трябва да започне с Любовта и да свърши с Мъдростта”. А за да влезеш във Вечния живот, дето няма никакви промени, трябва да носиш Истината в себе си. Тя трансформира енергиите на Любовта. Да намериш Истината, това значи да не остаряваш и да не умираш. Истината прави човека безсмъртен. Тя го освобождава от преходните състояния. Тайната на подмладяването се крие в Истината. Тя внася Свобода и простор в човешката душа.

Като говорим за Любовта, Мъдростта и Истината като велики Принципи, казвам: Любовта е начало на Живота, Мъдростта – край на Живота, а Истината – Начало, което определя стремежа на човешката душа. Като извадиш Истината и Любовта, трябва да има вътрешна връзка. Истината внася в човека подтик към Знанието и Светлината. Ако нямаш подтик към Любовта и Знанието, към Истината и Свободата, не можеш да имаш нищо установено. В древността, когато адептите изучавали законите на дългия живот, те имали предвид закона на Свободата, която произтича от Истината. Да бъдеш безсмъртен, това значи да владееш силите на Живота. Без това няма постижения. Истината освобождава човека от противоречията, от израждането.

Ако искате да бъдете вечно млади, не се придържайте в установени възгледи. Не казвайте, че знаете всичко, че искате да бъдете учени. Всякога ще учите, без да мислите за ученост. Установените възгледи водят към преждевременно остаряване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...