Jump to content

Духовните причини на болестите


Recommended Posts

979 Духовните причини на болестите.

Човек страда от главоболие, когато не дава път на Божественото начало в себе си, т. е. когато не е в съгласие с Божествените закони. Човек страда от гръдни болести, когато не изпълнява духовните закони; човек страда от корем, когато няма правилни отношения към материалния свят. Значи инстинктите причиняват болки в стомаха и корема, умът причинява главоболия, а личните, обществените и моралните чувства причиняват болки в дробовете. Последните болести се лекуват най-трудно. Ако възстановите хармонията между личните, обществените и моралните чувства на човека, дробовете ще се подобрят. Непременно трябва да стане промяна в силите, които действат в човешкия организъм. Кръвообращението, както и светлите мисли и топлите чувства имат отношение към белите дробове. Личните чувства имат отношение към черния дроб. Те са врата за човешкия Рай.

За да бъдете здрави и да не боледувате, пазете следния ред в живота си: поставете ума на първо място, моралните чувства – на второ място, личните чувства – на трето място, обществените чувства – на четвърто място и инстинктите – на пето място. Това са проявите на сегашния човек. Щом спазвате този ред, силите, които действат у вас, ще си помагат взаимно. Ако измените този ред, задачите ви ще останат неразрешени.

Стремете се да бъдете в хармония със себе си, за да бъдете в хармония и с окръжаващите. Само така ще бъдете здрави. Само така главата, дробовете и коремът ви ще бъдат в пълна изправност.

Ако искаш да се справиш с външния свят, първо трябва да се справиш със своя вътрешен свят. Преди да искаш пари от банкера, бъди готов да направиш нещо за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...