Jump to content
Светулка

54.Весела Тодорова Нестерова

Recommended Posts

54. Весела Тодорова Нестерова*

Между младите приятели, евакуирани заедно с Учителя в Мърчаево, е и Весела Тодорова Несторова. Отлична певица, интелигентна, владее английски език и много общителна. Отива при Учителя и го пита какво да прави в живота си, понеже има съвпад на Марс с Венера в седми дом на хороскопа си, който дава много любовни авантюри. Учителят я поглежда и казва: „Много просто, прескочи седми дом и мини направо в осми." Това е много добър съвет от Учителя, но мъчно приложим в живота от един млад, изпълнен с чувства човек. В Мърчаево тя има много близка дружба с Владо Сергеевич. Те постоянно ходят заедно, украсяват Извора на доброто с камъни. Весела се влюбва в него и пожелава да се оженят. Отива при Учителя и го пита дали да реализира това свое желание. Учителят я поглежда строго и казва, че такава опитност е имала в предишното си прераждане и няма никакъв смисъл да повтаря нещата. В този живот й предстои да върши съвсем друга работа.

При разговор с Йорданка Жекова за нейната връзка Учителят казва, че тя е кармична и ще заведе Владо до дъното на ада. Наистина след 9 септември Владо става директор на един месокомбинат, живее няколко години и си заминава от този свят. Той е много близък приятел с Темелко и няколко пъти му се явява насън и го моли да му съдейства пред Учителя, да го освободи от това страшно място, от този ад, в който е попаднал.

Веса Несторова освен с Владо, има любовни отношения с 40 млади братя, които също попадат в ада, според разказа на брат Кирил Стоянов (Лъвчето). Тя постоянно се движи от своите силни чувства и страсти до заминаването на Учителя.

Тези й прояви продължават и след заминаването на Учителя. Беше горделива и не се сприятеляваше с всички приятели, а с отделни личности, издигнати в Братството. Аз няколко пъти съм й носил помощи - пари и храна в Лозенец. Тя ме е посрещала сдържано, хладно. Замина си на 6.03.2002 г. в град Бургас.

След заминаването на Учителя Весела посещава Америка, където работи за Братството, превежда беседи, запознава розенкройцерите с песни на Учителя.

След завръщането си в България тя работи самостоятелно. Написва автобиографията си „Път към светлината", посещава приятели, изнася концерти, главно в провинцията. Сега живее в Лозенец и работи усилено върху Словото и музиката на Учителя. Пише стихове и ги издава в стихосбирки.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×