Jump to content
mkitanov

БЛАГОДАРНОСТТА - КАК ДА БЛАГОДАРИМ

Recommended Posts

КАК ДА БЛАГОДАРИМ

Ако благодарността не влезе в сърцето ти, не можеш да влезеш в Царството Божие. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 207)

Някой казва: „Аз благодаря на Бога за всичко, което ми е дал.” Ти благодариш, но лежиш болен на леглото си. Ако наистина си благодарен, ти трябва да имаш силата да станеш от леглото, да излезеш вън, да се печеш на Слънцето и да слугуваш на хората. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 32)

Научете се да бъдете благодарни в душата си. Като страдате, да благодарите. То е най-мъчното изкуство, когато ви е неприятно, да благодарите. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІІ том - 101)

Бог е дал разум на човека да разбира и цени нещата, сам да изказва благодарността си и всекиму да отдава нужното. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 148)

За да не страдате съветвам ви да слушате Майката-земя и като изядете един от нейните плодове, кажете: „Майко, благодаря ти за плода, който ми даде; ще се стремя от ден на ден да ставам по-добър и по-разумен.” Като изядеш един хляб, кажи: „Майко, благодаря ти за хляба, който ми даде.” (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ серия - изд. 2006 г. - 92)

Всяко дете трябва да благодари на баща си за всичко, което той му донесе. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІ том - 237)

Срещне те някой човек и, без да знае защо, ти направи едно добро ... В миналото някога, ти си направил добро на тоя човек и днес той ти благодари. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 321)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×