Jump to content
mkitanov

БЛАГОДАРНОСТТА - БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ПРИРОДАТА

Recommended Posts

БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ПРИРОДАТА

Слънцето кани всички живи същества да излязат вън, да го посрещнат, за да им предаде Божието благословение ... Защо да не благодарим на Слънцето като на Божи слуга ... Какво правят повечето хора? Като се събудят, погледнат навън и като видят, че има вятър, а небето е облачно, казват: „Лошо е времето, не е още за ставане.” Не, благодарете на времето каквото и да е то, и кажете: „Хубав е денят. ще стана да се порадвам на деня, да благодаря за благата, които той крие в себе си.” Благодарете на вятъра, защото той проветрява мислите и чувствата ви; благодарете и на облаците, защото те носят влага. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІ том, изд. 2006 - 462)

Природата държи точна сметка, кой колко светлина е приел, и накрая на годината представя разписка за плащане. Няма благо в света, което човек получава даром. Когато бирникът на Природата дойде при вас с разписка да платите за благата, от които сте се ползвали, вие трябва да благодарите, да кажете, как сте използвали това благо и да му дадете един от изработените плодове. (3АКОНИ НА ДОБРОТО - 204)

Благодарете за Светлината, която ви е дадена, и бъдете готови като блудния син да се обърнете към Бога с разкаяние и смирение, кажете: „Господи, бъди милостив към нас, не изпълнихме Волята Ти, но сега сме готови да станем слуги, да Ти служим с Любов.” (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том – 29)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×