Jump to content

ВИДОВЕ РАБОТА


Recommended Posts

ВИДОВЕ РАБОТА

В какво се заключава мъчението? - В труд, в занимания с тежки, груби работи, които не ви подхождат. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 8).

Между работа и труд има известна разлика. Работата е Божествено нещо, а трудът не е. Казано е, че човек се мъчи, ангелът се труди, а Бог работи. (ЖИВА РЕЧ - 119).

Като млади, вие сте пълни с енергия. Използвайте енергията си за разумна работа. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 216).

Казвате, че човек не трябва да се занимава с малки работи. Според мене, разумният се занимава с малки работи. Ако види, че две мравки се бият за една трошица хляб, той ще се спре пред тях и ще ги примири. Ще извади от джоба си няколко трошици и ще ги даде, да се задоволят. Виждащ, че два клона на дървото се преплели, минаваш и казваш: „Не се занимавам с дребни работи.” В това време нещо отвътре ти казва: „Дървото принадлежи на Бога. Помогни на това дърво, разплети клоните му. Дървото е част от цялото. Щом е добре на цялото, и на тебе ще е добре. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 70).

Най-малката работа, която ви се даде, носи живота. Без нея животът няма смисъл. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – ІІI том - 68).

Мнозина се стремят към лесните работи. Кои работи са лесни? - Които стават с малко енергия. Постигането на мъчните работи изисква много енергия. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - ІІІ том - 66).

Любовта е най-великата работа в света. Да обичаш някого, това значи да работиш за него, да го освободиш от мъчнотиите му. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 166).

Коя е най-мъчната работа в човешкия живот? - Да гледаш стари и болни хора, които само да разправят за своите болести и недъзи. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 228).

Във всяка бърза работа се крие нещо користно, някакъв материален интерес. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 46).

Ученикът на Бялото Братство трябва да даде необходимия физически труд в замяна на своите нужди. Той трябва да даде отличен пример на физически труд. Той трябва да върши най-малко 2 часа на ден такъв труд. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ – 1921 г. - 257).

Еднообразната работа убива хората. (ЗАКОН ЗА ЕДИНСТВО И ОБЩНОСТ - 120).

Разумният работник трябва да си избере такава работа, която да не е в противоречие с Божествените закони. (ЗА СЪДБА ДОЙДОХ - 4 беседа - 17).

Дойде ли до Божествените работи, не оставяйте друг да ги върши... Божиите работи трябва да оставяте в ръцете на онзи, които може да ги поеме като свои. С тях не се търгува; с тях не може да осигурявате материалното си положение. Те се изпълняват доброволно и с любов. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 134).

Когато една работа се върши за Бога или в името на Бога, тя придобива цена. (ІІІ МЛАДЕЖКИ СЪБОР – 1925 г. - 49).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...