Jump to content

ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА РАБОТА


Recommended Posts

ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА РАБОТА

Човек трябва да разбира живота, да знае защо се е родил на Земята и каква работа трябва да свърши. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 221).

На всеки човек е дадена специална работа, която той сам трябва да свърши. Ако не свърши работата си, която Бог изисква, той не може да бъде свободен. Хиляди пъти ще дохожда на Земята, докато свърши работата, която Бог изисква... Ние сме изпратени на Земята да свършим работата си както трябва. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 214).

Не се отказвайте от работата, която Провидението ви е определило. Съществата, които ръководят вашата съдба, ви изпращат на Земята, да напълните стомните си с вода от Великия извор на живота и да се върнете с пълна стомна. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 13).

Веднъж дошъл на Земята, човек има известна мисия, която трябва да изпълни. За да изпълни мисията си, даден му е известен капитал, който трябва да вложи в работа, да придобие нещо към него. Всеки човек трябва да има желание да се прояви в известно направление, било в музика, в наука, в поезия, в изкуство и т. н. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 37).

По какво се познава за коя работа е роден човек? - По разположението, което има към тая работа. Това не подразбира, че той не трябва да работи друга работа. Той трябва да бъде сръчен във всичко. (СЪБУЖДАНЕ - 189).

Всеки човек е роден за известна работа, която ще отговаря на това, с което се заеме. (СИЛА И живот - ІІІ серия - 238).

Като се заеме да извърши една работа, за която не е готов, човек страда. Извърши ли някаква работа, за която е готов, той се радва. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 287).

Когато човек намери своето място, за което е определен, той е щастлив. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІІ серия - 238).

Няма по-велико нещо за човека от това, да заеме известно положение заслужено. - Кой заема положението си заслужено? - Който работи с любов. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 268).

Като сме дошли на Земята, ние трябва да свършим работата си, и то по най-правилен начин. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 206).

Всеки сам ще свърши работата, която му е определена. Не я ли свърши, скъпо ще плати. (ОПОРНИ ТОЧКИ - 134).

Онази работа, която Провидението ти е определило не трябва да се отлага. За всяка мисъл, за всяко желание има определено време, което, като пропуснеш веднъж, няма вече връщане назад. (СИЛА И живот - ІІІ серия - 213).

Важно за всинца ви е да дойдете до положението да образувате връзка с Бога. Тогава вие ще съзнаете, че имате една специфична работа, дадена ви от Бога. В тази работа е вашето доволство. Подчиниш ли се на тази работа, ти си важен и нужен за Господа. (IV МЛАДЕЖКИ СЪБОР – 1926 г. - 63).

Влез в съгласие с плана, който Бог е наредил за тебе, и ти ще почувстваш голяма радост. Но дойде ти друга някаква идея, искаш да я приложиш - и веднага в ума ти настава тъмнина, животът ти се обезмисля, в душата ти се ражда недоволство. (IV МЛАДЕЖКИ СЪБОР - 1926 г. - 62).

Работете, за да изпълните своето предназначение. (СЪБУЖДАНЕ - 60).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...