Jump to content

КАК ДА РАБОТИМ?


Recommended Posts

КАК ДА РАБОТИМ?

Сега всички работят, работят, но всички са осакатели Не, това не е работа. (СИЛА И ЖИВОТ - VII СЕРИЯ – 16 беседа - 20).

Не е важно каква служба изпълнява човек, а как я изпълнява. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 26).

Всички занятия, от най-високите до най-низките са почетни. Важно е как се вършат. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 369).

Всички хора трябва да работят съзнателно, доброволно, от любов, а не с насилие. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 129).

Които не разбира законите на Природата и не работи съобразно с тях, той всякога губи. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 118).

Подтикът на вашата работа трябва да бъде в съгласие в хармония с Бога, с Великото в света. Това значи разумна работа. (ДВАТА ПЪТЯ - 122).

Забелязано е още, че работите на човека не се нареждат добре, когато между ума и сърцето му има раздвояване. Докато между ума и сърцето не се възстанови хармония, той не трябва да предприема нова работа. Искате ли да имате успех в работите си, умът и сърцето ви трябва да бъдат в съгласие. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 118).

За да работи разумно, човек първо влиза във връзка със силите, които действат в тялото му, а после със силите, които действат в разумната Природа. (70 ÷ 126)

Дойдете ли до някаква сериозна работа, спрете се в себе си и помислете добре какво трябва да направите и как трябва да постъпите. С бързане работите не се нареждат. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 118).

Как да работя? - Ще се молиш и ще работиш. Молитвата е работа, от която приемаш нещо и за себе си, и за окръжаващите. Всички хора трябва да се молят, да придобият някакво благо и да го предадат на близките си. Молитвата е общ процес, както и мисълта. Като мислиш

право, ти се свързваш с всички ония, на които съзнанието е будно. Те възприемат твоята мисъл и ти приемаш тяхната. Само така хората взаимно си помагат. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 324).

Работете с любов. Освободете се от егоизма си. Вложите ли и най-малкото егоистично чувство в работата си, то ще разяде основите й, както червеят изяжда младите коренчета. (ЗАКОНЪТ НА ЛЮБОВТА - 107).

Ако искате да имате успех в работата си, всичко трябва да вършите при разположение на духа, по любов. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 164).

Много работа има човек, но важно е да работи с любов. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 183).

Дето любовта присъства, там трудът и работата са правилно разпределени между всички хора. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 170).

Като работи с любов, човек всякога е доволен. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 296).

Кооперирайте се и работете в единство, съгласие и любов. Само така ще имате Божието благословение, Божията радост и Божието веселие. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 392).

Силният човек не знае какво е притеснение. Той върши работата си тихо, спокойно, с голяма приятност. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС - IV г. – 31 беседа - 67).

Когато започнете една работа, при която духът ви се притеснява, това не показва, че не можете да свършите тази работа, но методът, който сте избрали за свършването и, не е прав. (Младежки окултен клас – IV г. – 31 беседа - 68).

Бъди смел, иди сам да наредиш работите си. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 247).

Като задача, правете следното упражнение. Като ставате сутрин, мислете върху това, че сте души, съставени от милиарди интелигентни, разумни същества, които работят за вашето подигане. Извикайте тези същества и съзнателно се свържете с тях Като мислите за тях, вие ще можете да работите успешно. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 233).

Не е все едно дали ще работиш с възли или без възли. Да работиш без възли, значи да имаш непреривна връзка с Любовта, постоянно да чувстваш нейното присъствие. (ПЪРВИТЕ СТЪПКИ - 48).

Време е вече хората да започнат съзнателно да работят, да проявят своята гениалност. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 285).

Работете, учете, без да се състезавате. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 33).

Не може да отлагаш нещата, да не свършиш работата си и да казваш, че е добро. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 273).

Колкото по-съзнателно се отнася човек към работата си, толкова тя му е по-приятна. Несъзнателното отношение на човека към работата му причинява неприятност. В първия случай той казва, че се намира в рая, а във втория случай - в ада. Добрият живот подразбира приятна работа, а лошият живот - неприятна работа. Като смениш разположението към работата си от неприятно в приятно, ти се качваш в рая; ако работиш с неразположение, ти слизаш в ада. (Отворени Форми - 8).

Който разбира законите на музиката, знае за всеки даден случай колко електричество и колко магнетизъм трябва да употреби, за да свърши известна работа. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 113).

Днес хората работят повече за пари. Ние пък казваме: Работи, без да очакваш да ти се плати. Като работите с любов, непременно ще ви възнаградят, ще изкарате хляба си. Обаче, първо ще работите. Докато не работите,

нямате право да ядете. (ЦЕННАТА ДУМА - 99).

Който иска да яде, трябва да работи. Светът е гостилница, в която може да влезе само онзи, който има пари, т. е., който е готов да слугува, да приложи своя труд и усилие. Преди да работи, човек няма право да яде. Като свърши някаква работа и спечели нещо, тогава може да влезе в гостилницата и да се нахрани добре. (ЦЕННАТА ДУМА - 98).

Съвременните хора искат, без да работят, да имат всичко на разположение. Това е невъзможно. (ЦЕННАТА ДУМА - 99).

Думата „пари” подразбира труд, усилие, работа. Значи, за всяко нещо, което иска да придобие, човек трябва да се труди и да работи. (ЦЕННАТА ДУМА - 98).

Работникът е достоен за своята прехрана. (ЗА СЪДБА ДОЙДОХ - 4 беседа - 4).

Всичко, което става с нас на физическия свят, се връща на Небето, да се провери как е направено. Ако не е направено както трябва, човек се натъква на същото нещо няколко пъти, докато се направи съвършено, без никаква погрешка. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 63).

Ние, които вървим по този Божествен път, ние, които имаме Божественото в нас, трябва да работим с Бога заедно. Тази велика, мощна сила в нас трябва да я проявим. (СИЛА И ЖИВОТ - VII серия - 16. беседа - 20).

Искаш ли да свършиш една велика работа, с Бога ще я свършиш. В Негово име всичко можеш да направиш. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 126).

Да работиш така, че да се превърнеш на светлина и топлина, за да учиш и любиш. (СЪБУЖДАНЕ - 60).

Никога усилията на човека не остават безплодни. (УСЛОВИЯ ЗА РАЗУМНИЯ ЧОВЕК - 37).

Според окултните закони, за една работа се говори само когато се свърши. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 110).

Тайно трябва да се работи, а само резултатите да бъдат наяве. (ЧАСЪТ НА ЛЮБОВТА - 76).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...