Jump to content

КАКВО ДА РАБОТИМ?


Recommended Posts

КАКВО ДА РАБОТИМ?

Всеки един от вас, като става сутрин, да каже: „Какво мога да направя за Господа?” Доброволно да го направи. От това зависи вашето благословение. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 195).

Малките работи са първи, големите работи са последни. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - 106).

Всяка работа сама за себе си е важна според закона на Божията Мъдрост, на която Любовта и Истината са служители. Всяка работа, колкото и микроскопическа да е, тя е свещена.

Каквато работа ви се представи в живота не я избягвайте. Разнообразието на работата е необходимо за вас. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 164).

На всеки човек е дадена работа, да се справи с материята, от която е направен. Милиарди клетки има той в своя организъм, които трябва съзнателно и разумно да управлява. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 248).

Днес всеки трябва да работи, както за себе си, така и за другите. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 160).

Освободете се от всичко онова, което ви спъва в живота. Работете за онова, което ви Липсва. (ДВАТА ПЪТЯ - 40).

Мнозина избягват работата със земята, считат я за унизителна. Не е така. Всяко растение, всеки плод, с които човек се занимава, внася в него свои качества. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 100).

Като метод за правилно развитие, хората трябва да отглеждат цветя, плодове и зеленчуци. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 100).

За да свърши работата си с успех, човек трябва да има търпение. (ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЯ - 99).

Щом човек научи нещо от една работа, разумният свят ще му даде друга, по-добра. (ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЯ - 98).

Често хората грешат, като се наемат за работа, която не могат да свършат. И като не могат сами да я свършват, не дават и на други да я свършат. (БАЩА И СИН - 27).

За големите работи ви помагат, а за малките никой не помага. Такъв е законът в духовния свят. Там се извършват големи работи, велики дела, а малки - Никога. И тъй, понеже великите работи се вършат на небето, малките работи са оставени за Земята; ето защо, от вас не се изискват големи работи, а малки. Вие ще направите малките работи, а на небето ще направят големите работи, и така небето и Земята ще се допълват. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС - IV г. - 21 беседа - 68).

Човек трябва да прави всичко с любов и разположение. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 311).

Искаш ли да свършиш една велика работа, с Бога ще я свършиш. В Негово име всичко можеш да направиш. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 126).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...