Jump to content

КОЛКО ДА РАБОТИМ


Recommended Posts

КОЛКО ДА РАБОТИМ

Намирате, че не трябва да се работи много, че физическата работа не е за вас. За светията е определено един час физическа работа, три часа за сърцето и седем часа умствена работа. А някои от вас не работят. И ето, вследствие бездействието, започва известна деформация в организма. Почвате да усещате болки в главата, в корема, в краката, в ръцете. Добре е да имате градинка да работите най-малко по един час, за да се освободите от непотребната енергия. Ще копаете с мотика, ако искате да бъдете здрави. А вие казвате: „Да има някой да ми работи.” Не, по един час трябва да работите земята. Във вас има отрицателна енергия, която трябва да влезе в земята. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 179).

Човек трябва да работи повече, но не чрезмерно. В работата не се позволява пресищане. Човек трябва да работи, докато му е приятно. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 302).

Не изразходвайте енергиите си преждевременно, за да бъдете активни и способни за работа през целия си Живот. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 47).

Нормалният човек върши всичко с приятност. Той никога не се претоварва с излишна работа. Той предприема само толкава работа, колкото може да извърши. Той върши всичко по закона на свободата. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА - 188).

Понякога човек се пресилва, работи повече, отколкото трябва. Защо? - За да спечели нещо повече. Човек трябва да работи, но да разпределя работата си: яденето да остави на физическия свят, труда - за духовния и работата - за Божествения свят. На физическия Свят човек не трябва да работи много. Защо? Защото работата е предвидена за Божествения свят. Ако живее в духовния и в Божествения свят, Човек трябва да се труди и да работи. Щом не се труди и не работи, той ще се мъчи. Който казва, че се мъчи, той няма представа за труд и работа. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 84).

Не трябва да се работи повече, отколкото Силите позволяват. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІІ серия - 76).

За да не остарява преждевременно, човек трябва да внимава да не се пресилва с работа. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА - 188).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...