Jump to content

Recommended Posts

СЪНЯТ

Сънят, това е състояние присъщо на материята. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 62).

Едно от важните неща в живота на човека е сънят. (ДВАТА ПЪТЯ -22).

За онзи, който знае кога и как да спи, сънят е благословен. Не може ли да спазва известни правила при спането, човек спи, без да се ползва от съня. Човек трябва да се пази от такъв сън... Когато спи неправилно, човек прекъсва съзнанието си. След това трябва да мине много време, за да възстанови нормалното състояние на съзнанието си. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 292).

Когато човек спи, той наваксва из губената енергия. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 66).

Чрез съня човек влиза във връзка със Силите на живата Природа, която го обновява. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 16).

Когато съзнанието не е будно, човек заспива. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 206).

Сънят на съвременните хора не е нищо друго, освен прекъсване на съзнанието. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 205).

Кога спи човек? Няколко причини могат да заставят човека да спи. Най-естествен е сънят, когато се явява като резултат на умора. Щом е уморен, човек иска да си почине. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 181).

Причината за съня за съня, за сънното състояние на човека, се дължи на състоянието на пирамидалните клетки в мозъка. Докато те не са уморени, докато техните крачка са в движение, човек е активен, може да работи, да мисли, да се моли. Щом пирамидалните клетки се уморят, те свиват крачката си, и човек се усеща изморен, неспособен да работи, да мисли. В него се явява разположение към сън, към почивка. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 293).

Сънят В Природата съществува като едно състояние на почивка. След като сме работили дълго време, ние се уединяваме вечерно време и започваме да мислим, че трябва да си почиваме. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЬТВАНИЯ - 1921 г. - 188).

Сънят е най-приятната почивка. (BEXTОТО ПРЕMИНА – 62).

Вечер, като започне да мисли, вижда, че не може да разреши задачите на живота и неусетно заспива. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 205).

Когато човек се нахрани добре, той изпитва известно удоволствие от това и започва да дреме. (BEXTОТО ПРЕMИНА – 62).

Когато няма какво да прави, човек спи. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 205).

Когато човек не може да издържи на известни трептения, заспива. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 62).

Когато пие вино, или други спиртни питиета повече, отколкото трябва, човек·пак заспива. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ свят - 181).

Магнетизаторите, които знаят законите на движението, могат лесно да приспят някого... Когато някой човек направи срещу вас движение с ръцете си отгоре надолу, вие току виж, погледнете го и заспите... Може да кажете: какво било, че човекът те погледнал отгоре? Ако този човек е със силна, зла воля, то като те погледне отгоре 3 ÷ 4 пъти, може да те приспи. Всеки човек не може да те приспи. Този, който може да те приспи, той притегля токовете от тялото ти, изменя електричеството и магнетизма ти, изменя кръвообращението ти, пулса ти и те приспива. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - ІІ г. - 32 беседа - 6).

Когато престане да се интересува от живота, т. е., когато изгуби смисъла на живота, човек постепенно заспива. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 181).

Когато хората почнат да спят много, това показва едно състояние на пасивна дисхармония... Двама души се обичат. Единият говори, другият внимава, слуша го, после, другият говори, първият го слуша. Понеже енергиите се обменят, те хубаво си говорят. Но един ден, тия двама души, които са се обичали, се скарват. Единият започва да спи, не може да го слуша... Енергията на единия от тях отбива в друга посока. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. – 189).

Ако вие се намирате при някой много сух човек, той често ще отбива вадичката ви. Вие тогава ще спите, а той ще полива градината си. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. – 188).

Сънят се дължи на това, че мозъчната енергия се отправя по друг път. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. – 188).

Когато живее съзнателно, с интерес към живота, човек се пробужда от някакъв дълбок сън. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 181).

Когато сте неразположен духом или потъмнее съзнанието - спете! Когато помрачее светът около вас, легнете и спете. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИДЕН - 08.11.1989).

В целия свят има адепти, които прекарват цял живот почти без сън. При това положение, те са по-бодри, отколкото хората, които спят по осем часа всеки ден. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 205).

Съзнанието на адептите, на великите духове е всякога будно, те не спят, т. е. техният сън не е като на хората. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 206).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...