Jump to content

ПРАВИЛНО СПАНЕ


Recommended Posts

ПРАВИЛНО СПАНЕ

Едно от важните правила за ученика е да се научи да спи правилно. (ДВАТА ПЪТЯ - 24).

Колкото по-добре спи човек, толкова по-здрав става. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 66).

Сънят има отношение към астралния свят, т. е. към духовния живот на човека. Човек се учи духовно само във време на сън. Ако не знае как да спи, той не може да придобие духовни знания. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 62).

Защото духовното знание се предава в духовния свят, не във физическия. На Земята човек повтаря, изучава и прилага това, което му е преподавано в духовния свят. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 62).

Като спите, вие отивате в астралния свят на училище. Това, което вечер учите, денем го прилагате. Ако не спите правилно, и в астралния свят не можете да учите добре; щом в астралния свят учите добре, и на Земята ще можете да учите. Следователно сънят е от голямо значение за човека. Когато спи правилно, добре, човек става бодър, със свеж ум, с пресни сили и каквато работа започне през деня, всичко ще му върви добре; обаче, ако ученикът не е спал добре, той не е работил добре и в астралния свят, вследствие на което се събужда неразположен, уморен. И тогава работата му през целия ден ще бъде такава, каквато е била в астралния свят. Ето защо, като легнете вечер, кажете си: „Сега отивам в училището на астралния свят и желая да свърша добре работата, която ще ми се даде.” (ДВАТА ПЪТЯ - 23).

Който ляга да спи с мисълта, че отива само да си почива, той бяга от училището, отива в гората и на сутринта, като се събуди, казва: „Нищо не научих!” Ето защо, лягате ли да спите, кажете си: „Отивам сега в училището на астралния свят, да науча нещо ново, което да приложа през деня на Земята.” (ДВАТА ПЪТЯ - 24).

Изкуство е човек да може да спи правилно. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 66).

Здравият човек има спокоен, здрав сън. На която страна легне вечер, на нея се събужда. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 189).

Вечер, когато спи, човек напуща физическото си тяло, през което време става пълно пречистване и обновяване на клетките му. Щом тялото се пречисти, човек отново влиза в него и се събужда. Ако е спал добре, тялото му се пречиства добре и той се събужда разположен и обновен. Добрият сън зависи от правилното пречистване на тялото. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 11).

Ако във време на съня дойдат работници, които да работят за човека, да изчистят тялото му, да го проветрят, на сутринта той ще се почувства спокоен и отпочинал. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА -192).

Когато човек спи, Бог работи усилено върху него... Осем часа ще работите вие, а останалото време - Бог. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 66).

И като почивка, сънят е голямо благословение. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА -192).

Забелязано е, че когато преспи, човек се събужда с една лекота като че е разрешил някаква задача през съня си. В действителност е така. В съня човек се учи, решава задачите си, които през деня са го смущавали. Затова не бързай да решаваш този въпрос. Преспи тази вечер и на сутринта ще видиш на какъв ум ще бъдеш. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 79).

За предпочитане е човек да спи при светлина, отколкото при абсолютен мрак. Нощта е тъмна, но никога не е абсолютно тъмна. Безброй звезди светят на небето и внасят успокоение в човешката душа. Страшно е, когато човек изпадне в абсолютен мрак. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 180).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...