Jump to content
Светулка

24. МОЙСЕЙ И БЪДЕЩИЯТ ПРОРОК

Recommended Posts

24. МОЙСЕЙ И БЪДЕЩИЯТ ПРОРОК

ВЛЯЗОХА В ЛАДИЯТА . 13 беседа от Учителя ,държана на 24 ноември 1929 г. - В: Крадецът и пастирът . София .1937 . с. 282 . ([Сила и живот , Сер. XIII], т. 1 )

„Дошло е вече време за човека, който от хиляди години живее на земята, да съзнае жертвите, които се правят за него и да благодари за тях. Само по този начин той ще чува Божия глас в себе си и в ближния, както Мойсей го е чул. Това значи да се запали свещеният огън в човека, както Бог го запали в Мойсея. Казано е в Писанието, че огън ще изгори всички. Мойсей разбра вътрешния смисъл на този стих, но евреите не го разбраха така, и затова Мойсей трябваше да им проповядва, да ги запознае с дълбокия смисъл на живота. Мойсей казваше на евреите: Бог ще издигне друг пророк между вас, и вие трябва да бъдете готови, да изпълните Неговия закон.

Ако човек не може да приложи Христовия закон, той не може да приложи и човешките закони. При това положение, каквато е участта на Христовия закон, такава ще бъде участта и на всеки човешки закон.

Ако човек не обича майка си, баща си, брата си, сестра си, той не може да обича и другите хора.

Ако синът не обича майка си, той не може да обича и другите жени. Каквато е любовта на сина към майката, такава ще бъде любовта му и към всички жени.

Каквато е любовта на сина към бащата, такава ще бъде любовта му към всички хора.

Ако човек не живее добре с родителите си и не вярва в Бога,по никой начин той не може да живее добре с хората и да им вярва .

Ако вярва в Бога и Го обича, той ще вярва и в хората и ще ги обича. Бог не

иска от хората да вярват в Него, да Му пеят хвалебни песни, но иска да изпълнят

Неговия закон , да подобрят живота си."

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×