Jump to content

Recommended Posts

1913 година

Слизане и качване, това са живот и смърт, смърт и живот. Във всеки живот има смърт - във всяка смърт има живот.

Никога не се прилепвайте към някоя мисъл много интензивно, така щото да сте готови да жертвате всичко.

* * *

Да не третираме тялото си като кираджийски кон, да го товарим и преуморяваме, но да го разбираме и пазим. Плътта - това са нашите низки страсти и желания, а тялото е седалище на ума и сърцето, и на душата, чрез това тяло ние се развиваме и облагородяваме, чрез този неоценим дар освежаваме духа си.

Ако ние се молим чистосърдечно, прочистваме сърцето и както здравите дробове пречистват кръвта, така и доброто сърце пречиства мисълта и храни ума. Стомахът мели храната и я превръща на млечен сок, дробовете го превръщат на кръв, която храни мозъка и цялото тяло. Затова трябва да имаме здраво тяло, добро сърце, развит ум, благородна душа и крепък дух.

1914 година

Духовете ни завземат чрез прозявката и чрез гнева. Първите не са толкова опасни, но все пак винаги затуляйте с ръка или кърпичка устата си, когато се прозявате. При гневно състояние, когато разсъдъкът спре да действа, духът се изтласква вън, тялото остава празно и в такъв момент може друг дух да се загнезди в кръвта, който после мъчно се изгонва. В такива случаи ще се обръщате за помощ към светли духове или към Христос да помагат.

* * *

Яжте с любов и благодарност, за да използвате праната от храната. Праната е жизнена сила, която съществува във всеки човек, но в различно количество. Комуто раната заздравява лесно, той има голямо количество прана. Колкото и да е голяма една рана, ако си поставиш ръката върху нея и си изпълнен с прана, раната моментално ще оздравее.

* * *

Физическото ни тяло дава грубия материал за съзиждане на духовното тяло. Ако душата във физическото тяло не е успяла да си съгради духовно тяло, то тя след смъртта на физическото тяло остава като сираче - бедна, и не може да се проявява, понеже няма откъде да черпи сили.

* * *

Всеки разгневен човек е ограбен, защото е извън тялото си и духовете го обират. Затова всеки да пази своята „къща". В чужда къща ли си, не си свободен, всеки момент могат да те изгонят.

Седалището на Духа в човека се намира в една празнина между двете вежди, то е мястото на Божествения Дух, място на безмълвие, център на кръста (вежди, нос, чело).

От чисто мистично гледище, като работим с дясната ръка, всяка работа, която вършим, се благославя.

Когато се чувствате зле и в безизходно положение, произнасяйте името на Господа Исуса Христа, защото то съдържа равновесие и с произнасянето му съзнателно и с благоговение повиквате деветте ангелски чина да работят всички заедно. (Деветте ангелски чина: ангели, архангели, началства, власти, сили, господства, престоли, херувими, серафими и всички светли духове).

В духовния живот никой не може да се излекува, докато не се смири.

Ние остаряваме само по причина, че не разбираме дълбоките причини, чрез които се гради материята.

Нашите мисли и желания са в състояние да изменят външната ни форма.

Житните зрънца са Христовото тяло. Веществото на житото - това са соковете, манната, с която ангелите са се хранили. Житното зърно е емблемата на Христа.

Ако ние се храним с жито и плодове, животът ни ще бъде по-чист.

Когато дойде Христовото учение да покълва в човешките сърца, много хора ще полудеят и също като стари мехове ще изпопукат.

Зрението е символ на знанието, което значи да виждаш обстановката около себе си, та да се ориентираш. Слепотата не е нещо случайно.

Ако някой е глупав, то е защото той някога е употребил своето знание за развращаването на хората и затова в това прераждане е изпратен като глупак, с вързан ум и ограничени дарби. Виждате един сакат човек и казвате: „Горкият! В миналото той е изпочупил много ръце и крака на други, затова Господ сега го е вързал в ръцете и краката".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...