Jump to content

26. МОЙСЕЙ И НЕБЕСНИЯ ОГЪН


Recommended Posts

26. МОЙСЕЙ И НЕБЕСНИЯ ОГЪН

В СИЛА . 31 беседа от Учителя , държана на 30 март 1930 г., София-Изгрев - В: Делата Божии , т.

Ш.София , 1940. с. 133-13 4

„Бог не е нито между вярващите,нито между безверниците.Той не живее нито между вегетарианците, нито между месоядците. - Къд е е Бог ? - Между любещите души .

Един ден Мойсей отивал на Синайската гора, да се помоли на Господа. По пътя към планината той видял, че един овчар работел нещо усилено - огън кладял. - Какво правиш, овчарю? - Кладя огън, на който ще опека едно от младите си агнета. - За кого? - За Господа. Той каза, че ще ме посети. - Лъжеш се, братко. Преди всичко, Господ не яде печени агнета. Напразно ще очакваш. Овчарят се замислил, изпаднал в голямо обезсърдчение и спрял работата си. Мойсей не забелязал, нито почувствувал действието на своите думи върху чистосърдечния овчар и продължил пътя си към Синайската гора. По едно време той чул тих глас: Знаеш ли какво направи с простодушния овчар? Ти уби нещо красиво и велико в неговата душа. Върни се назад да изправиш погрешката си. Кажи на овчаря, че ще го посетя.

Върнал се Мойсей от пътя си, приближил се към овчаря и казал: Слушай, братко, направи каквото си намислил. Бог наистина ще те посети. Приготви се да Го приемеш. След това Мойсей се скрил зад храстите да гледа как Бог ще посети овчаря. Какво видял? Огън слязъл от небето и изгорил агнето на овчаря , който през това време сладко дрямал. Като се събудил и видял, че агнето го нямало, овчарят се зарадвал, благодарил на Бога за посещението, което му направил, и продължил работата си.

Следователно, ще знаете, че има начин, по който и Бог може да яде. Има един огън, от който хората изгарят, но има един огън , в който душите горят и не изгарят . В този огън са горяли мъчениците и праведните хора. Този огън наричаме„огън на любовта". Той носи в себе си знанието, от което всеки човек се нуждае. Силата на човека се крие в знанието , с което разполага . От знанието пък той може да разбере какво е постигнал и до каква степен на развитие се намира. Всеки човек трябва да знае с какво разполага, за да не изпада в заблуждения."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...