Jump to content

ИЗУЧАВАНЕ ЧОВЕКА


Recommended Posts

ИЗУЧАВАНЕ ЧОВЕКА

Човек е дошъл на земята, облякъл се е в плът и се пита, защо е дошъл - Той е дошъл, за да се изучава. Гледа ръцете си, вижда, че има нещо написано на тях. Какво означават линиите на ръцете, не знае. Едни ръце са пълни, пръстите в основата дебели, а други са слаби. Какво означава това, също не знае. Ръката на някого е мека, на друг - твърда. Защо е така, не знае. Човек трябва да знае, защо ръката му е мек или твърда, защо пръстите му са остри, възлести или тъпи. 34-84.

Всички хора са написана книга, върху която се четат техните качества. 4-149.

Който иска да изучава живота, той трябва първо да изучава себе си, а едновременно с това и хората, техните движения, техните прояви. Има учени, които изучават хората по лицето, по ръцете, по краката, по движенията им. За пример апашите, разбойниците се познават по това, как се обличат и събличат, как турят и свалят шапката си, как обуват и събуват обущата си и т. н. По тези неща вие ще различавате апаша от благодетелния човек. Учени хора са посветили десетки години от живота си, за да изучават хората по техните външни движения и са се добрали до ценни данни из тази област. 16-213.

Всички добрини, които не се виждат, се отбелязват не само в невидимия свят, но и върху човешкото лице, както и на очите, и на устата на човека. Всичко е отбелязано на човека: на главата, на лицето, на ръцете, на краката, на цялото тяло, както и в движенията му. Това е наука, която трябва да се изучава. 16-213.

Като видите ухото, носа на човека, ще знаете, че в тях се крият много възможности. 68-166.

Като ученици, вие трябва да изучавате различните типове ръце, глави, лица, тела, всеки да се определи към кой тип спада. 82-55.

Като изучавам човешкия характер имам пред вид челото му и чертите на неговото лице, като условия, през които е минал. 67-320.

Както ви изучават ангелите, така се изучавайте и вие. Те са отлични физиогномисти. 68-334.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...