Jump to content

7. ПРОБУЖДАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО - ТОВА Е ЛЮБОВТА


Recommended Posts

7. ПРОБУЖДАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО - ТОВА Е ЛЮБОВТА

НЕ ГО ПРИЕХА . Беседа от Учителя , държана на 28 ноември . 1926 г. - В: Сила и живот . Т. I. София . 1929. с. 189

„Сега ние говорим за Истината. Обаче, какво е вложила Истината в човешката душа? - Тя е вложила в душата на човека стремеж към свобода. Този стремеж се изразява в копнеж към простор на човешкия ум и човешкото сърце. Без Истината човек не може да има определена посока на движение. Да допуснем, че някой човек иска да обича. Всички хора обичат и са обичани. Какво представлява обичта? - Любовта, обичта е пробуждане на съзнанието, проява на живот в човека. Любовта не е чувствуване, както я наричат някои хора, но тя подразбира пробуждане на съзнанието. При пробуждане на съзнанието, у човека се явяват условия за ума да мисли и за сърцето да чувствува. Не може да се пробуди съзнанието на човека, ако в него няма поне малко любов.

Любовта внася живота. Пробуждането на съзнанието е процес. Някои мислят, че като възприемат любовта, според своите разбирания, и всички неща в живота ще им се изяснят. Не е така. Ако човек има ограничени разбирания за живота, когато Любовта дойде у него, тя ще го направи нещастен.

Когато Любовта дойде между хора, които не са подготвени за нея, те изгубват своето предишно щастие; те изгубват и своята любов."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...